Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Scala Festival en sponsorloop voor goede doel

Actueel 601 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Jan Willem Mijnans gaf vanmorgen op het schoolplein bij Penta college Scala Rietvelden het startschot voor een sponsorloop, waaraan zo'n 250 leerlingen meedoen.

De sponsorloop is onderdeel van het Scala Festival dat vandaag in en rondom de school aan de J.A. Heijwegenlaan gehouden wordt. Door middel van het organiseren van allerlei activiteiten wordt hierbij geld ingezameld voor een bijenhotel en bloementuin in de eigen schooltuin. Ook gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting de Grauwe Kiekendief.

Bij de sponsorloop kwamen allereerst de circa 150 brugklassers in actie. Een kwartier lang moesten zoveel mogelijk rondjes worden gerend, wat nog niet mee viel. Aangemoedigd door ouders en medescholieren, lukte het de meeste lopers toch om het kwartier vol te maken. Daarna was het de beurt aan de tweedeklassers.

De leerlingen van hogere klassen organiseren de hele dag door andere activiteiten. Zo zal de fluisterboot drie keer varen, waarbij iedere inzittende vijf euro doneert voor het goede doel en organiseert een leerling uit 4-havo samen met zijn docent een fietstourtocht over het eiland.

Verder staan op het schoolplein een aantal kramen waar spelletjes kunnen worden gespeeld en allerlei veelal zelfgemaakte lekkernijen worden verkocht. Alle leerlingen zijn vandaag vrij van lessen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant