Foto: Ring van Putten
Foto: Ring van Putten Foto: PR

Yannick wint landelijke Biologie Olympiade Junior

Actueel 555 keer gelezen

Spijkenisse - Ieder jaar doet De Ring van Putten mee aan de Biologie Olympiade. Dit is een landelijke wedstrijd, waarbij de biologiekennis wordt getest van duizenden leerlingen door het hele land.

Op donderdag 4 april stonden er vijf leerlingen van 'De Ring' in de halve finale van de Biologie Olympiade. Tot groot genoegen van de school mochten Yannick Wouters en Michael van Beveren door naar de finale.

Op 12 juni was het dan zo ver, de finale van de Biologie Olympiade. Drie dagen lang kregen Yannick en Michael met nog acht andere leerlingen uit het land verschillende hoorcolleges, practica en toetsen over het thema 'bijen'.

Het was een intensief programma. Na drie dagen werd bekendgemaakt dat Yannick de Biologie Olympiade heeft gewonnen. Michael is geëindigd op de 7e plek. Wat een prestatie hebben deze heren geleverd! Nooit eerder won een leerling van De Ring van Putten de Biologie Olympiade!

Yannick mocht naast een oorkonde ook een medaille en een trofee mee naar huis nemen. De trofee heeft al een mooie plekje gekregen in het biologielokaal.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant