Afbeelding
Foto: stock

Politie deelt tientallen bekeuringen uit voor afleiding in het verkeer

Actueel 468 keer gelezen

Rotterdam - Nog steeds is afleiding oorzaak nummer 1 bij verkeersongevallen. Reden genoeg voor de Zeehavenpolitie en Team Verkeer om een controle te houden op de A15. Agenten schreven daarbij tientallen bekeuringen uit voor onder meer niet handsfree bellen.

Politiemedewerkers voerden de controle, die in totaal vijf uur in beslag nam, donderdag uit vanuit een bus op de A15 tussen Oostvoorne en Barendrecht. Vanuit daar hadden ze goed zicht op het gedrag van weggebruikers. Met name dat van vrachtwagenchauffeurs. Zij zitten hoog en daardoor is het vaak lastig te controleren of zij bijvoorbeeld bellen achter het stuur. Wanneer de spotters strafbare feiten constateerden, seinden ze collega's in, die in onopvallende voertuigen rond de bus reden. Zij zetten de betreffende weggebruikers vervolgens aan de kant.

Boetes
Achttien vrachtwagenchauffeurs maakten zich schuldig aan telefoongebruik tijdens het rijden, net zoals zestien automobilisten. Zij kregen allemaal een proces-verbaal. Bekeuringen (veertien in totaal) waren er ook voor bestuurders die zich door iets anders dan een telefoon lieten afleiden in het verkeer -een laptop, het navigatiesysteem- of ander gevaarlijk rijgedrag vertoonden zoals rechts inhalen.

De politie gaat vaker controle's uitvoeren op afleiding in het verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant