Burgemeester wordt lid van de bieb | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Foto-Ok.nl

Burgemeester wordt lid van de bieb

  •   215 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Léon Soeterboek kregen vanmorgen een rondleiding door Bibliotheek de Boekenberg. Doel van het bezoek was een nadere kennismaking met alle diensten en activiteiten die naast de uitleen van boeken in de bibliotheek worden aangeboden. Ook werden beiden lid van de bibliotheek.

De rondleiding was op het verzoek van de nieuwe burgemeester die, ondanks dat hij sinds zijn aantreden al bij allerlei gelegenheden in de bibliotheek aanwezig was, nog niet bekend was met het grote gevarieerde aanbod in het bijzondere en opvallende gebouw. De Boekenberg werd in 2012 geopend en is naast Theater de Stoep het architectonische paradepaardje van Nissewaard.

Burgemeester en wethouder werden bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen en functies van De Boekenberg die één van de 15 zogenaamde KopGroep bibliotheken in ons land is en ruim 200.000 bezoekers per jaar ontvangt. Naast de uitleen van boeken en andere materialen heeft het een grote maatschappelijke functie en zijn er jaarlijks zo'n 700 programma onderdelen. De vrijwilligersacademie, taalcafé, een computercursus, Milieuhuis, Boekstart, filmhuis, Digi Taalhuis, netwerkbijeenkomsten, presentaties, de onlangs gestarte 'hoogbegaafdheidsavond' en spreekuren voor advies en ondersteuning bij diverse maatschappelijke problemen, zijn maar enkele voorbeelden van waarvoor inwoners in de Boekenberg terecht kunnen. Het futuristische gebouw is ook een officiële trouwlocatie.

Om het lezen onder jongeren te bevorderen is in augustus een nieuwe abonnementenstructuur ingevoerd, waaronder een gratis abonnement voor jongeren tot 30 jaar. De Boekenberg is daarmee de eerste in Nederland die lenen (tot 30 jaar) gratis maakt, om zo deze leeftijdscategorie aan zich te blijven binden. 'We geloven in zo min mogelijk (financiële) drempels voor lezen en kennisoverdracht', aldus directeur Victor Thissen. Naast het gratis abonnement voor jongeren tot 18 jaar zijn er drie andere abonnementen: De Budgetbundel ( tot 30 jaar gratis, voor oudere leden 10 euro), de Basisbundel (30 euro per jaar) en de Plusbundel ( 50 euro). Met de budgetbundel kunnen jaarlijks 12 materialen geleend worden, bij de basisbundel gaat het om onbeperkt lenen van materialen en 6 e-books per jaar en bij de plusbundel zijn zowel fysieke materialen als e-books onbeperkt te lenen.
Leden met een jeugd- en plusbundel kunnen boetevrij lenen. De Boekenberg ziet de introductie van de gratis budgetbundel voor jongeren tot 30 jaar als een eerste stap in de richting van een gratis basislidmaatschap. Er is ook een gratis ledenpas waarmee leden geen boeken kunnen lenen, maar wel kunnen profiteren van bepaalde voordelen. Met deze pas kunnen bijvoorbeeld twee gratis online cursussen per jaar én een korte maandcursus gevolgd worden, korting verkregen worden voor diverse activiteiten en gratis gebruik gemaakt worden van het internet en andere faciliteiten.

De Boekenberg herbergt meer dan 60.000 boeken en telt inmiddels zo'n zestienduizend leden. Na afloop van de rondleiding werden zowel burgemeester Van Oosten als wethouder Soeterboek lid van de bibliotheek. Ze schreven zich in voor het Basisabonnement, waarna zij van de bibliotheek medewerkster een leuke welkomsattentie ontvingen. Op woensdag 26 juni ontvangt De Boekenberg voor het eerst de Nederlandse Kinderjury die dan het leukste kinderboek van het jaar kiest.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>