Extra investering van 20 miljoen moet schoolgebouwen up to date brengen | GrootNissewaard.nl
Logo grootnissewaard.nl
Foto: pixabay.com

Extra investering van 20 miljoen moet schoolgebouwen up to date brengen

  •   123 keer gelezen   Actueel

De gemeente Nissewaard gaat de komende jaren 20 miljoen extra investeren in nieuwbouw, uitbreiding en aanpassing van schoolgebouwen. Naar aanleiding van het eerdere besluit hierover van de gemeenteraad hebben de gemeente en de schoolbesturen samen afgesproken om een aanpassing te verrichten op de eerdere plannen. Het gaat in eerste instantie uitsluitend om het basisonderwijs; de gesprekken met het voortgezet onderwijs lopen nog.

De gemeente en schoolbesturen willen de kinderen eigentijdse en optimale schoolgebouwen bieden. Dat wil zeggen: duurzamer, op basis van samenwerking en beter toegerust op het onderwijs in de 21e eeuw.

Met deze extra investering zijn de schoolgebouwen bijna energieneutraal en duurzaam. Dankzij een subsidieregeling van het Rijk wordt school De Vuurvogel als een van de eerste elf scholen in Nederland aardgasvrij.

Daarnaast komt er binnen vijf jaar een nieuw schoolgebouw voor leerlingen de wijken De Elementen en Schenkel. Ook de Vliegerdt in Abbenbroek krijgt extra financiële ondersteuning voor de leefbaarheid. Bij alle nieuwbouw wordt een gymnastiekzaal toegevoegd, omdat de gemeente meer aandacht wil schenken aan het bewegingsonderwijs.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Meer berichten

Adverteren op tv? Mail ons!