Het bestuur van MusicAll Spijkenisse.
Het bestuur van MusicAll Spijkenisse. Foto: PR

De onzichtbare krachten achter Anything Goes

Actueel 383 keer gelezen

Een cruiseschip met daarop een als dominee verklede gangster, een nachtclubdanseres, drankverslaafden en nog vele andere passagiers. Tussen alle showtunes en mooie jazzballads door, probeert Billy zijn grote liefde te veroveren. Dit gaat echter niet geheel als gepland en voor hij het weet wordt Billy door al het personeel gezocht, omdat ze denken dat hij volksvijand nummer 1 is...

Bovenstaande is in het kort het verhaal van Anything Goes, een musical met muziek van Cole Porter. Anything Goes is de nieuwste productie van MusicAll Spijkenisse, die op 21 en 22 juni te zien is in Theater de Stoep.

Bestuur
Een musicalproductie zet je niet zo maar op de planken. Daar komt heel wat bij kijken en het is de taak van het bestuur van MusicAll Spijkenisse om te zorgen dat er in juni weer een voorstelling opgevoerd kan worden. Astrid is verantwoordelijk voor het decor. 'Je wilt van alles maar het moet wel uitvoerbaar zijn. Gelukkig denkt Michael, die in De Stoep werkt, met ons mee. Hij heeft veel contacten in de musicalwereld en kijkt voor ons of er mogelijkheden zijn om decorstukken te lenen. Dan kunnen we het beschikbare budget voor andere zaken gebruiken.' Penningmeester Anja houdt dat budget ook goed in de gaten. 'Soms moet ik nee zeggen, maar dat kan niet anders. We willen er niet ieder jaar privé geld in stoppen.' Het maken van de decors zorgt ook voor teambuilding, want bij sommige decorstukken wordt de hulp van de koorleden ingeroepen.

Volgend jaar lustrum
De kinderen van Astrid en Anja zaten bij het Centrum voor de Kunsten, toen daar besloten werd om te stoppen met de musicals. Laurens en Serina wilden graag een eigen groep opstarten, maar kwamen er achter dat ze dan niet mee mochten doen in de productie en daar ging het ze net om. Ze besloten toen om hun ouders te vragen om het bestuur te vormen. Die zeiden ja, maar komen er nu achter wat er allemaal bij komt kijken. Anja: 'Het budget bestaat uit de contributie van de leden, sponsorbijdragen en kaartverkoop. We zijn dan ook heel blij met de belangeloze medewerking van de kapsters ' Het bestuur doet er van alles aan om meer geld binnen te halen, zodat ze een goede productie neer kunnen zetten. Het koor treedt op tijdens diverse kerstbijeenkomsten en tijdens de voorstelling is er ook een loterij. Het PR team probeert bij de ondernemers leuke prijzen te krijgen. Volgend jaar viert MusicAll Spijkenisse het eerste lustrum en ze hopen dan een bijzondere musical te kunnen brengen. Ook u kunt MusicAll Spijkenisse steunen. Als sponsor, maar ook als Vriend. Kijk voor de informatie over de mogelijkheden op https://musicallspijkenisse.nl

Wilt u het resultaat van alle inspanningen zien, bestel dan snel uw kaarten via www.theaterdestoep.nl. Ze kosten € 18,50 per stuk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant