Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Politiekids arresteren ‘winkeldief’

Actueel 1.400 keer gelezen

Spijkenisse – Gistermiddag gingen de in november vorig jaar geïnstalleerde Politiekids voor de laatste keer op stap met 'echte' agenten, om zo op een leuke en educatieve manier te ervaren wat het werk van de politie inhoud. Dit jaar waren de kinderen van groep 6 van CBS De Bron uitgekozen als Politiekids.

Tijdens de drie eerdere keren dat de 'kids' in actie kwamen werd onder andere in de nabij de school gelegen straten aangebeld om voorlichting te geven over inbraakpreventie en werden een (fiets)verlichtingscontrole en een laser gun snelheidscontrole gehouden.

Deze middag stond allereerst een rondleiding door het politiebureau op het programma. Daarna kregen de kinderen een briefing over de opdrachten die vanmiddag moesten worden uitgevoerd. Vervolgens gingen ze op pad om aan de hand van het op het bureau uitgedeelde signalement en foto een 'winkeldief' die bij een parfumeriezaak in het centrum had toegeslagen op te sporen. Deze was volgens de briefing in de buurt van de kinderboerderij gezien en moest worden gearresteerd. Ieder groepje speurde de dief (politiemedewerker) al snel op, waarna deze met handboeien om door de begeleidende agent en de Politiekids naar het bureau werd afgevoerd. Ook gingen de scholieren naar het nabij gelegen metrostation voor een preventieactie tegen zakkenrollen. In de drukte van komende en gaande passagiers werden voorlichtingsflyers in de vorm van een hand in niet goed afgesloten tassen en zakken van onoplettende reizigers gestopt, om hen er zo van bewust te maken hoe zakkenrollers hun slag slaan.  

Ook dit keer hebben de Politiekids weer veel opgestoken en was het een leuke en geslaagde middag.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant