Afbeelding
Foto: RijnmondVeilig

Update: NL Alert vanwege grote brand in Vlaardingen

Actueel 1.847 keer gelezen

Vlaardingen - In een garagebedrijf aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is een forse brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij.

De hulpdiensten zijn met veel voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. Bovenop de vier blusvoertuigen  redvoertuigen die er al staan, worden er nog vier blusvoertuigen en een redvoertuig extra ingezet. Het garagebedrijf zit in een groot, oud pand. Dit maakt brandbestrijding erg complex. Inmiddels is zelfs een derde peloton brandweer van vier blusvoertuigen opgeroepen door de meldkamer.

In verband met de rookontwikkeling is in benedenwinds gebied een NL Alert verstuurd; de wind staat richting Hoogvliet. Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit. Tegelijk met het versturen van de eerste NL Alert om 9.20 uur is door de meldkamer op afstand ook de ventilatie van alle aangesloten gebouwen in de omgeving uitgeschakeld. Dit betreft vooral Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis, Rhoon en een deel van Rozenburg.

Een tweede NL Alert is verstuurd om ook iedereen in Spijkenisse voldoende te informeren.

Dankzij massale inzet van de hulpdiensten komt inmiddels veel minder rook vrij. Stankoverlast in de omgeving houdt echter nog aan. Het advies blijft gelden: heb je er last van, sluit dan ramen en deuren en blijf binnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant