De strijd om het Nederlands kampioenschap is weer begonnen.
De strijd om het Nederlands kampioenschap is weer begonnen. Foto: PR

De eerste NK in 2019 levert ACT Breederland punten op

Actueel 291 keer gelezen

Gersloot - Afgelopen winter zijn de wagens weer tiptop in orde gemaakt voor het nieuwe seizoen dat dit jaar laat in het jaar begint. Peter en Erwin hebben wederom kleine modificaties doorgevoerd en de wagens weer strak gemaakt.

De eerste NK vond plaats in Gersloot, een paar kilometer ten oosten van Heerenveen. Daar wachtte een zware zandbaan op alle geweld in het NK. Een kleine 250 auto's, in acht classes, stonden afgelopen zaterdag aan de start. De wedstrijd werd overigens ook op tv uitgezonden.

Erwin moest door omstandigheden thuis blijven en dus moest Peter de familie honneurs waarnemen. In alle manches bleek het niet eens tegen te zitten. Geen schades opgelopen en twee keer derde en een keer vierde, wat resulteerde in in een zevende startplek in de finale.

De finale, tien ronden op de 600 meter lange baan. Peter hield zijn plaats bij de start. Er was een eerste uitvaller en ronden lang zag Peter de concurrentie weglopen. Die concurrentie heeft de afgelopen winter duidelijk meer vooruitgang geboekt. Een zesde plaats is alles wat erin zit, maar er zijn zaterdag wel belangrijke punten binnen gehaald.
Over drie weken de volgende wedstrijd in Oldenbroek in de provincie Overijssel.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant