Afbeelding
Foto: JK

Demonstreren?

Actueel 398 keer gelezen

Vaak zijn er van die dingen waarvan ik denk; 'en ik dan?'.
Men is druk doende met het bekijken of er een vliegtaks kan komen, meer betalen voor het zelfde, maar dan met een bijdrage voor de Staat er bovenop. Mij raakt het niet want ik heb nog nooit gevlogen, en ga nooit naar het buitenland, want ik heb ons eigen land nog lang niet helemaal gezien. Maar voor hen die toch willen vliegen is het wel weer een verhoging van de vakantiekosten. Hopelijk komen er geen binnenlandse reiskostentaksen, want we karren regelmatig naar het noorden van ons landje.
Maar ja, de vervuiler moet betalen is het motto, terecht of niet, het is zo. Tegenwoordig zijn de boeren soms het slachtoffer van dierenminnende veganisten (vaak op lederen schoenen) die pleiten voor een verbod op vlees eten, drama voor de genieters van een stukje vlees op de barbecue. Ze noemen zich veganisten, maar wanneer kan men dat zijn? Zelfs in brood, pannenkoeken, oliebollen, bijna alle snoep, lippenstift, gezichtscrème, shampoo, sommige medicijnen en ga zo nog maar even door, zitten dierlijke stoffen. Zelfs de overheerlijke honing mag niet meer, al worden die lekkernijen met veel liefde en zorg bijeengevlogen door werkbijen, dus kennelijk mag arbeid verricht door bijen nog wel? Dierlijk voedsel is al zo oud als de mensheid, net als plantaardig voedsel trouwens. Maar ja hoe lang nog? Komen er straks nog groepen die tegen het eten van planten, groenten, boomvruchten enz. zijn? Ik ben er overigens wel van overtuigd dat het goed is te demonstreren tegen echt slechte dingen, het welzijn van mens en dier bewaken is een groot goed.
Maar ja, terwijl veel mensen creperen van ellende, komt men vaak eerder op voor een biggetje of boompje dan voor hen. Heel opvallend is het anti rookbeleid van de regering, terwijl deze regering het maken van rookwaar toestaat en er zelf miljarden aan verdient, raar toch?

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant