De Maasoever won bij het slagbal.
De Maasoever won bij het slagbal. Foto: Foto-OK.nl

Winnaars sportdagen bekroond met bekers

Actueel 656 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag reikte wethouder Hamerslag op het sportcomplex van SC Botlek de prijzen uit bij de afsluitende finale wedstrijden van de sportdagen voor groep 8 leerlingen van basisscholen uit Spijkenisse.

Onlangs, op 7, 9 en 13 mei, tijdens de voorrondes, deden ruim 20 scholen mee, waarna vandaag gestreden werd om de bekers. Het bleef tot op het einde spannend bij de fanatiek spelende teams, maar uiteindelijk konden de bekers worden uitgereikt. Nieuw dit jaar was het spel dodgeball, een soort trefbal, wat in de plaats van voetbal gespeeld werd. Slagbal was het andere spel wat tijdens de sportdagen werd gespeeld.

Bij het dodgeball ging De Hoeksteen met de eerste prijs én de wisselbeker naar huis. De Vuurvogel, Bron en Baken 1, werden achtereenvolgens tweede, derde en vierde. De Maasoever werd eerste bij het slagbal en mocht dus naast de beker voor de eerste prijs ook de wisseltrofee in ontvangst nemen. De Hoeksteen, Tandem en Veenvlinder werden tweede, derde en vierde bij het slagbal. Ten slotte waren er ook nog sportiviteitsprijzen te verdelen, waarvan de derde prijs naar De Tandem 3, tweede prijs naar Rank Oranjelaan en de eerste prijs (en wisselbeker) door het team van De Tandem 1 werd gewonnen.

De sportdagen werden voor de 57ste keer gehouden en georganiseerd door Sportcommissie Basisscholen Spijkenisse, die bestaat uit vakleerkrachten lichamelijke oefening van de basisscholen. Dit keer deden geen scholen uit andere kernen van Nissewaard mee. De sportdagen werden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard en de inzet van de vrijwilligers van SC Botlek

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant