Koninklijke onderscheiding voor Jan Stam | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Jan Stam te midden van zijn familie.
Jan Stam te midden van zijn familie. (Foto: Gemeente)

Koninklijke onderscheiding voor Jan Stam

  •   1612 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Jan Stam heeft op 15 mei een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Foort van Oosten.

De heer Stam helpt sinds 1980 als vrijwilliger veel mensen met het invullen van belastingaangiftes, bij verzekeringsvraagstukken en hypotheken.

Bewonerscommissie
Van 1982 tot 1984 was hij bestuurslid in de bewonerscommissie 'Kopersvereniging Akkers 13'.

Kinderopvang
De heer Stam was van 1986 tot 2001 voorzitter in de Raad van Bestuur van SKS Alles Kids. Hij stond aan de wieg van de oprichting van de eerste kinderopvang in Spijkenisse. Hij speelde binnen deze organisatie een belangrijke rol toen er gastouders waren, peuterspeelzalen ontstonden en het later een officiële kinderopvanginstelling werd. Meneer Stam had verschillende bestuursfuncties en hield zich o.a. bezig met P&O. SKS Alles Kids is inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met locaties in Spijkenisse, Rhoon, Poortugaal, Barendrecht, Nootdorp en Den Haag.

OR
Jan Stam was van 1998 tot 2002 OR-lid van de ondernemingsraad van Genencor International B.V. Van 1999 tot 2004 was hij onbezoldigd gedelegeerd vakbondsbestuurder van Genencor International B.V.. Hij was nauw betrokken bij de CAO-onderhandelingen met vakbond De Unie.

Raadslid
Van 1994 tot 1998 was Jan Stam raadslid namens de VVD Spijkenisse. Hij was lid van de raadscommissie welzijn en had de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling. Deze raadsperiode was voor Spijkenisse belangrijk als groeikern.

VVD
Van 2005 tot 2007 was meneer Stam bestuurslid van de Leidse VVD. Hij had in het bestuur de portefeuille ledenwerving en ledenbehoud.

Ledenwerver
Hij was in 2016 en 2017 bestuurslid van de Nissewaardse VVD, met de portefeuille ledenwerving en ledenbehoud. In tijden waarin steeds minder Nederlanders lid zijn van een politieke partij, is een tegengestelde trend zichtbaar voor de Nissewaardse VVD. Een ontwikkeling waaraan de heer Stam stevig heeft bijgedragen en nog steeds bijdraagt.

Commissielid
Sinds 2018 is Jan Stam commissielid van de gemeente Nissewaard namens de VVD. Hij is in deze bestuursperiode (2018-2022) een waardevolle ondersteuning voor de fractie. Hij heeft zitting in de commissies bestuur, leefomgeving en sociaal domein waar hij met zijn ervaring de (nieuwe) fractieleden met raad en daad bijstaat.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>