Nieuw theaterseizoen met veel bekende namen | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
De cast van Kinky Boots. Foto: Robin Kamphuis.
De cast van Kinky Boots. Foto: Robin Kamphuis. (Foto: Robin Kamphuis)

Nieuw theaterseizoen met veel bekende namen

  •   410 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Theaterdirecteur Rob van Wijk kijkt tevreden terug op het theaterseizoen dat bijna ten einde is. Er zijn bijna 70.000 kaarten verkocht. 'Ik denk dat het best mogelijk is om over twee seizoenen uit te komen op 75.000 kaarten.'

Steeds meer mensen weten het theater te vinden. Zij komen vooral voor grote namen, populaire voorstellingen en veel muziek en cabaret. Ook het komende theaterseizoen worden hun wensen vervuld, maar er zijn ook bijzondere projecten en voorstellingen.'We hadden dit jaar al een goed programma, maar voor het volgend seizoen is het programma zelfs nog iets sterker, met meer bekende namen en kwalitatief goede voorstellingen.'

Gisteravond is het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd aan de Vrienden van Theater de Stoep. Ook werd de eerste brochure overhandigd aan wethouder Léon Soeterboek. Op 21 mei start de losse kaartverkoop.

De grootst reizende musical van het komende seizoen, Kinky Boots, doet Spijkenisse aan. Deze feel-good musical met swingende choreografieën en muziek van niemand minder dan Cyndi Lauper is een internationaal succes en trekt al jaren volle zalen op Broadway en West-End. Kinky Boots staat maar liefst drie avonden in De Stoep. Een andere feel-good show is The Choir of Man. Ook voor het eerst te zien in Nederland. Negen knappe mannen, stomende choreografieën, krachtige percussie en sublieme samenzang in een showprogramma vol folk en rock, pop en musical-meezingers.

Er staat veel muziek op het programma, met o.a. The Pink Floyd Sound, Giovanca Honours Diana Ross, Frans Bauer, Tino Martin, The Best of Britain, Tania Kross, Ruth Jacott en Jett Rebel. Liefhebbers van Schlagers komen aan hun trekken met het Mega Schlager Feest met o.a. Hein(tje) Simons en Dennie Christiaan. Het Stoep Jazz Festival, 'Jazz meets Soul', wordt opnieuw georganiseerd en er komt spectaculair slagwerk van Percossa en Tago Korean Drum. Liefhebbers van musicals komen aan hun trekken met Verliefd op Ibiza, Haal het doek maar op, Company en Goodbye Norma Jeane.

Op veler verzoek zijn opnieuw opera's en een ballet van de Staatsopera Tatarstan te zien: de opera's Carmen en De Parelvissers en het ballet Zwanenmeer. In aanloop naar de kerstvakantie kan het publiek genieten van The Christmas Show van Rhythm of the Dance. Daarnaast zijn er dansshows van o.a. Isabelle Beernaert, Soy de Cuba en Another Kind of Blue.

Jandino komt weer als Judeska naar De Stoep en Patty Brard doet een one woman power show. Ook zijn er verschillende komedies, o.a. met Jon van Eerd en Heel Holland Lacht. Toneelliefhebbers komen aan hun trekken met De Aanslag, Tonio, The Great Gatsby, Hendrik Groen Zolang er leven is en Cocktails.

Voor de jeugd is er ook van alles te zien. Zo zijn er verschillende peutervoorstellingen, komt de Efteling-musical Sprookjesboom naar De Stoep en zijn Ernst Bobbie en de Rest ook van de partij. Andre Kuipers komt met Space Academy Live en er zijn diverse voorstellingen, gebaseerd op tv series.

Sportliefhebbers kunnen terecht bij Tour de Legend met wielrenner Thomas Dekker, die het publiek betrekt bij de voorstelling. Bezoekers maken kans op een plek op het podium om mee te fietsen met een etappe uit de Giro. Ook de Grote Meindert Talma Voetbalshow is in de programmering opgenomen.

Uiteraard is er ook een uitgebreid cabaretprogramma met Martijn Kardol, Lebbis, Rundfunk, Bert Visscher, Sara Kroos, Rene van Meurs, Urbanus en Gerard Cox.

Het Groot Niet te Vermijden brengt hun allerlaatste programma 'the Last Walz', dat traditiegetrouw voorbereid wordt in De Stoep in de weken voor het seizoen van start gaat. Ook Tino Martin en OG3NE doen de voorbereidingen voor hun shows in De Stoep.

Kijk voor het volledige programma op

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>