Afbeelding
Foto: pixabay.com

Bewoners Hogeweg e.o. mogen meepraten over herinrichting

Actueel 411 keer gelezen

Spijkenisse - Deze week kon u in deze krant lezen dat bewoners van de Hogeweg en omgeving, zich zorgen maakten over de ontwikkelingen op het pleintje achter de woningen.

De gemeente was om een reactie gevraagd, maar die was niet binnen voor de krant richting de drukker ging.

Inmiddels heeft wethouder Mijnans laten weten dat de aanpassingen in overleg met de bewoners zullen worden uitgevoerd.

Enkele jaren geleden zijn er vanuit de bewoners verzoeken richting de gemeente gedaan om het binnenhofje aan te pakken. Dat betrof o.a. de veiligheid vanwege het fietspad, toevoeging van groen en elementen voor de kleintjes. Er werd toen een basisplan gemaakt met enkele bewoners, maar het bleef toen helaas bij een plan. Dit is nu uit de kast getrokken en is via een brief aan de bewoners voorgelegd. De wethouder vermoedt dat miscommunicatie en verkeerde aannames zoals actie zonder inbreng bewoners en verwijderen van de speelplek, de huidige onrust heeft veroorzaakt.

'Ondanks dat het dus niet helemaal nieuw is en er verzoeken aan ten grondslag liggen krijgen omwonenden uiteraard gewoon de kans om op het plan te reageren. Zolang nog niet duidelijk is of een groot deel van de omwonenden positief is gaan we niet over tot uitvoering.' De basis van het plan is: centraliseren speelplek, aan één zijde fietspad, toevoegen van enkele speelelementen, aanbrengen van groen en deels opknappen van bestrating. Op basis van de reacties wordt bepaald of het plan in de huidige vorm of eventueel op een andere wijze uitgevoerd gaat worden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant