Afbeelding
Foto: Nissewaard Lokaal

Nissewaard Lokaal eist verbeteringen in busconcessie

Actueel 380 keer gelezen

Nissewaard Lokaal eist verbeteringen aan de busconcessie rond EBS. Met name de inzet van kleine busjes op lijn 85 leidt tot veel overlast onder reizigers. In de commissie Leefomgeving van woensdag 17 april a.s. praten de partijen over de zienswijze die de gemeente wil indienen over 2020.

Afgelopen week vroeg Nissewaard Lokaal via haar Facebookpagina om ervaringen van reizigers. Meerdere mensen reageerden hierop. De top drie van klachten bestond uit te kleine busjes op lijn 85, aansluiting van metro op de bussen en lijn 84 moet weer doorrijden naar het centrum. Ook buslijn 105 zou weer terug moeten komen.

Het probleem met de kleine busjes moet de aandacht hebben, vindt Nissewaard Lokaal. Uit de verbeteringsvoorstellen blijkt dat EBS deze voor lijn 81 en 85 niet heeft. Eerst wil men de verbeteringseffecten zien die afgelopen maanden zijn doorgevoerd. Zo zijn de busjes bestickerd in de huisstijl van EBS, wordt de OV-chipkaart eindelijk in werking gesteld en komt er een instroom van nieuwe busjes.

Voor Nissewaard Lokaal is dit niet genoeg. 'Bestickering is nou niet het belangrijkste probleem',  stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. 'Uit de reacties die wij hebben ontvangen blijkt dat de busjes te vaak passagiers moeten laten staan bij haltes. De beloofde achtervang blijkt er niet te zijn. Bovendien kunnen ouderen met rollators en ouders met kinderwagens niet mee met deze busjes.' Onacceptabel vindt Nissewaard Lokaal.

De partij heeft alle klachten gebundeld en zal deze ter beschikking stellen aan de overige partijen en het gemeentebestuur. Bovendien zal Nissewaard Lokaal eisen om de visie op de concessie 2020 aan te passen en verbeteringen te eisen in het contract, waaronder grotere bussen op lijn 85.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant