Volleybalsters Bernisse mogen op voor promotie

Actueel 430 keer gelezen

Zuidland – De dames van Bernisse hebben het seizoen nog even verlengd. De ploeg van Edwin Ooms werd in de competitie tweede achter kampioen Apollo en mag zich komende zaterdag in een driekamp opmaken voor promotie.

In het slotduel met Volley Voorne leek het zaterdag eerst mis te gaan, maar de ploeg was al niet meer te achterhalen voor de tweede plaats. De ploeg kwam op achterstand, maar vocht zich in drie sets naar de overwinning, 3-2.

Slechte start
De eerste twee sets gingen verloren door de formatie uit Nissewaard. In de eerste set ging dat nog nipt met 26-28, maar daarna werd het 18-25. De dames van Bernisse rechtten de rug echter en wonnen de derde en vierde set met 25-16 en 25-21. Een vijfde set bracht de beslissing, die werd door Bernisse gewonnen met 15-6. 'We waren met acht man en dus konden we veel man laten spelen. In de tweede set liep Karin Bon een blessure op, hopelijk is er niets gescheurd, dan zou ze er niet bij zijn volgende week', gaf coach Ooms aan. In de promotieduel volgende week is in ieder geval V=Volley de degradant uit de eerste klasse de tegenstander. AVVA werd tweede in de andere poule en is de tweede tegenstander. Het gaat in de promotie duels in elke wedstrijd om twee gewonnen sets.