Team Scala Molenwatering werd winnaar in de bovenbouw.
Team Scala Molenwatering werd winnaar in de bovenbouw. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Succesvolle eerste editie Mainport Rotterdam debattoernooi

Actueel 951 keer gelezen

Spijkenisse – Op OSG De Ring van Putten werd gistermiddag het eerste Mainport Rotterdam debattoernooi voor regionale middelbare scholen georganiseerd. Naast de organiserende school deden ook debatteams van Helinium uit Hellevoetsluis, Revius Lyceum Maassluis en Scala Molenwatering en -Rietvelden uit Spijkenisse mee.

Allereerst vonden in de aula voorrondes voor zowel onder- als bovenbouw teams plaats. Daarbij werd gebatteld over twee van tevoren bekend gemaakte stellingen, waarop de teams zich konden voorbereiden en één onvoorbereid onderwerp. Voor aanvang kregen de teams kregen te horen of zij vóór of juist tegen de stelling moesten pleiten, waarna de jury bepaalde welk team het meeste overtuigend en het best geargumenteerd had gedebatteerd. De jury bestond uit de wethouders Wouter Struijk en Igor Bal en raadsleden Ellen Slachter, Angelique Twisker, Kim van de Kant en Jeroen Postma. Rob Honig van de Debatunie was juryvoorzitter.

De winnende teams uit de voorrondes streden daarna tijdens een zinderend finaledebat in de Burgerzaal van het stadhuis in Spijkenisse om de trofee. Het finaledebat voor leerlingen van de onderbouw ging tussen de teams van Revius en Helinium. Zij debatteerden over de stelling 'Scholen moeten klimaatspijbelaars laten nablijven om gemiste lesuren te laten inhalen'. De debaters van het Revius, tegenstanders van de stelling, wisten met hun argumenten en stellingname de jury te overtuigen en gingen daarom met de wisselbeker naar huis. Team B van De Ring van Putten stond als voorstander van de stelling 'De provincie Zuid-Holland moet meewerken aan toekomstige groei van Rotterdam The Hague Airport', in de bovenbouw  finale tegenover de debaters van Scala Molenwatering. Ook in dit finaledebat kwamen de tegenstanders als winnaars uit de bus en ging de beker naar het team Scala Molenwatering.

Deze eerste editie van het Mainport Rotterdam debattoernooi werd georganiseerd door OSG De Ring van Putten in samenwerking met de gemeente Nissewaard en de Debatunie. De school wil er een jaarlijks terugkerend toernooi van maken en hoopt volgend jaar nog meer deelnemende regionale scholen te kunnen verwelkomen.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant