Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

1000ste ledenaanmelding Historische Vereniging Zuytlant

Actueel 399 keer gelezen

Zuidland – Een bijzondere mijlpaal vanavond voor de Historische Vereniging Zuytlant. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering werd de duizendste ledenaanmelding sinds de oprichting in 1992 genoteerd. Meneer en mevrouw Mourik uit Zuidland kregen lidnummer 1000 en werden door voorzitter Wil Vos bedankt met een leuke attentie.

Zoals er leden bijkomen, is er natuurlijk ook door de jaren heen een natuurlijk verloop van het ledenaantal. Momenteel prijst de vereniging zich gelukkig met maar liefst 666 leden. De Historische Vereniging Zuydlant is opgericht op 28 december 1995 en is een voortzetting van de op 5 mei 1992 opgerichte Werkgroep Historie Zuidland. De vereniging heeft zich tot doel gesteld om onderzoek te doen naar de historie van Zuidland en daarover te publiceren en het Zuidlandse dialect vast te leggen.

De vereniging vindt haar onderkomen in het Blushûs aan de Willemstraat 3A in Zuidland. De collectie oude (gebruiks)voorwerpen van de Historische Vereniging Zuytlant is er elke dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur te bewonderen. Informatie over lidmaatschap en andere zaken zijn te vinden op www.zuytlant.nl of via Facebook.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant