Onder een stralend zonnetje gingen 26 herinneringsbomen de grond in.
Onder een stralend zonnetje gingen 26 herinneringsbomen de grond in. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

26 bijzondere bomen geplant in het Momentenbos

Actueel 1.423 keer gelezen

Spijkenisse – Onder grote belangstelling werden vanmiddag in het vorig jaar aangelegde arboretum in De Uitwaayer 26 bomen geplant door inwoners van Nissewaard, als herinnering aan een bijzonder moment of persoon in hun leven. Het Momentenbos is een initiatief van VVD raadslid Angelique Twister, die in 2017 een motie voor de aanleg ervan indiende.

Angelique en haar dochters waren ook de eersten die vanmiddag hun boom plantten, ter nagedachtenis aan hun overleden familielid. Andere inwoners plantten een boom ter gelegenheid van geboorten van (klein)kinderen, een huwelijks jubileum, bereiken van een bijzondere leeftijd en overleden kinderen of ouders. Ook werd een linde geplant door iemand met dezelfde achternaam. Het idee voor de aanleg van een arboretum, een gevarieerde bomenverzameling in een tuin of park, werd al langer geleden aangedragen door Ria Berkhout. De combinatie van beide ideeën leidde tot het tussen de Gaddijk, Toldijk en Lange Putseweg gelegen park, waar in de komende jaren zo'n 200 bomen kunnen worden gepland.

Het arboretum is opgedeeld in de (wereld)delen Azië, Amerika en Europa/Noord-Afrika. Daarin worden bomen geplant die uit het desbetreffende continent afkomstig zijn. De eersten bomen gingen in november vorig jaar de grond in. Nissewaarders met een buitenlandse afkomst plantten toen een boom uit hun land van herkomst. Bij iedere boom komt een bordje te staan met daarop voor/door wie of voor welke gelegenheid de boom geplant is. Iedere inwoner van Nissewaard kan in het Arboretum tegen kostprijs een boom aanplanten. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar communicatie@nissewaard.nl of via de website van de gemeente Nissewaard. Daarop zijn ook de bomen vermeld waarvoor kan worden gekozen.

Vanmiddag werden onder andere een Rode- en Suiker-esdoorn, Acacia, Indische Paardenkastanje, Okkernoot, Kriek, Anna Paulownaboom en Reuze Mammoetboom geplant. Ook burgemeester Van Oosten was bij de bomenplant aanwezig. Hij hielp bij het vastschroeven van het naamplaatje bij een van de bomen. Wanneer de volgende bomen de grond in gaan is nog niet bekend. Planten kan in het najaar of voorjaar als de jonge bomen niet neer of nog niet in het blad zitten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant