Bertus Kranenburg (midden) adopteerde een container in zijn buurt.
Bertus Kranenburg (midden) adopteerde een container in zijn buurt. Foto: Anita Tempelman

Eerste ondergrondse afvalcontainer geadopteerd

Actueel 1.268 keer gelezen

Spijkenisse – Om zwerfafval naast ondergrondse containers te vermijden en storingen zo snel mogelijk te signaleren en op te lossen, werd onlangs door de gemeente Nissewaard aan buurtbewoners een oproep gedaan om een nabij hun woning gelegen container te adopteren.

De oproep had succes: Al een heel aantal inwoners reageerden en willen graag meehelpen om hun woonomgeving netjes te houden. Vanmiddag overhandigde wethouder Mijnans in de Buizerdhoek in de wijk De Hoek aan buurtbewoner Bertus Kranenburg een adoptiepakket. Hierin een sleutel waarmee de container kan worden geopend en zodoende de meeste storingen snel kunnen worden verholpen en werkhandschoenen, een grijper en vuilzakken om eventueel rondom de container terecht gekomen zwerfvuil mee te verzamelen.

Een adoptant/afvalcoach gaat met Reinis een overeenkomst aan over zijn taken. Hij krijgt een e-mailadres waarop hij 24 uur per dag en ook in het weekend storingen aan Reinis kan doorgegeven, zodat eventuele mankementen direct kunnen worden verholpen. Meest voorkomende problemen en ergernissen zijn naast de container neergezet vuil en een verstopte of klemzittende laatklep/trommel. Reinis en gemeente hopen dat veel inwoners één van de circa 650 ondergrondse containerclusters in Nissewaard willen adopteren en zo een steentje bijdragen aan een prettige woonomgeving en hun betrokkenheid bij de buurt tonen. Opgeven kan via adoptiecontainer@reinis.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant