Afbeelding
Foto: Brinkhof/Mogenburg
Lezersactie

Mamma Mia! is een muzikaal feestje

Actueel 1.002 keer gelezen

Utrecht - Er zijn van die musicals waar het publiek niet snel genoeg van krijgt. Mamma Mia! is zo'n musical. Inmiddels is Nederland toe aan de derde versie en het publiek is echt nog niet Mamma Mia! moe. Integendeel. De hitmusical met de muziek van ABBA trekt in het Beatrixtheater in Utrecht volle zalen en onlangs werd het recordaantal van de 300.000e bezoekers bereikt.

De populariteit van de musical is uiteraard voor een belangrijk deel te danken aan de tijdloze en heerlijke ABBA songs die bijna iedereen wel leuk vindt. Benny Anderson en Björn Ulvaeus schreven hun liedjes in de jaren zeventig en tachtig als materiaal voor hun groep. In 1999 bleek dat al die afzonderlijke nummer heel geschikt waren om het verhaal van Donna en haar drie lovers te vertellen die alle drie de vader van dochter Sophie kunnen zijn. Na de première in Londen in 1999 volgden veel versies in alle delen van de wereld. In Nederland kon in 2003 en 2009 al worden genoten van Mamma Mia! en nu is daar de nieuwste versie met Antje Monteiro als Donna aan toegevoegd.

Een en al vrolijkheid
Of je nu een die-hard ABBA fan bent of niet in het Beatrixtheater word je vanzelf blij als je naar de musical kijkt. Het enthousiasme spat van het podium af. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de goede cast. Antje Monteiro is een prima Donna die haar rol ook de nodige humor weet mee te geven. En Jolijn Henneman speelt Sophie met veel flair die zich behoorlijk in de nesten werkt door zomaar drie mogelijke vaders uit te nodigen. Want hoewel Sophie denk dat ze haar vader direct zal herkennen is dat natuurlijk helemaal niet het geval. En dan de drie vaders gespeeld door Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong. Je mag hopen dat één van die mannen je vader is maar Sophie heeft ze maar liefst alle drie. Naast deze routiniers heeft Mamma Mia! ook een grote jonge cast waarbij Soy Kroon en Maikel Nieuwenhuis zeker opvallen. Ook de kostuums spatten de pan uit. Soms heerlijk over de top, jaren zeventig discosfeertje met veel kleur en natuurlijk de onvermijdelijke plateauzolen. Mamma Mia! ademt een en al vrolijkheid en gezelligheid uit.

Lezersactie
Speciaal voor lezers van deze krant worden er 5x2 kaarten weggegeven voor Mamma Mia! Mail voor 20 maart naar redactie@grootnissewaard.nl om kans te maken het antwoord op de vraag: Voor de hoeveelste keer is er een Nederlandse Mamma Mia! in het Beatrixtheater? Vergeet niet je adres te vermelden. Niet in de prijzen gevallen, kijk dan voor kaarten op www.mammamia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant