Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Scholieren planten bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Actueel 504 keer gelezen

Spijkenisse – Leerlingen van groep acht van cbs Het Baken en obs De Toermalijn plantten vanmorgen, in het kader van 62e Nationale Bomenfeestdag, 20 bomen in Park Braband. De nieuwe aanplant vervangt een aantal kastanjebomen die ziek waren en daarom gekapt moesten worden.

In groepjes van vier, gingen de kinderen samen met gemeentemedewerkers van de groenvoorziening aan de slag om een es, amberboom of zwepenboom (Celtis) te planten. De plantgaten waren vooraf al gegraven, maar het goed recht neerzetten, de drainage ring om de wortels van de boom plaatsen en daarna het plantgat weer volscheppen en aanstampen was nog een intensief karwei. Bij de bomen werden door de kinderen zelfgemaakte bordjes gehangen met daarop de namen van planters. Wethouder Mjnans was bij de bomenplant aanwezig en deelde de plantschoppen uit.

Nationale Boomfeestdag is voortaan en dit jaar voor het eerst, op de tweede in plaats van de derde woensdag in maart. Ditmaal is het thema 'Ieder kind een boom'. Dit is een verwijzing naar de gelijknamige intentieverklaring die gemeentes begin 2018 ontvingen vanuit de VNG. Deze intentieverklaring is inmiddels door 55 gemeenten ondertekend. Het is een oproep om kinderen te betrekken en mee te laten helpen bij de aanplant van gemeentelijk groen, zodat zij ook de waarde daarvan inzien. Zij helpen op die manier ook mee aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen 2020.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant