Operatie assistent Deborah Kamphues en chirurg Taco Klem op de OK in Franciscus Vlietland met in het midden de KubTec,
Operatie assistent Deborah Kamphues en chirurg Taco Klem op de OK in Franciscus Vlietland met in het midden de KubTec, Foto: Levien Willemse

Franciscus Borstkliniek biedt innovatief röntgenonderzoek tijdens borstsparende operaties

Actueel 516 keer gelezen

Schiedam - Als eerste ziekenhuis is Franciscus Vlietland gestart met het gebruik van de KubTec, een compact röntgenapparaat dat op de operatiekamer wordt gebruikt om binnen enkele minuten te kunnen beoordelen of een borstsparende operatie bij borstkanker succesvol is uitgevoerd. Tevens kan direct worden besloten om bijvoorbeeld nog een extra marge weefsel weg te halen vanuit oogpunt van veiligheid.

Bij een borstsparende operatie blijft de vorm van de borst behouden. Alleen het gebied met daarin de afwijking wordt met een marge uit de borst weggenomen. Door gebruik te maken van de KubTec bij een patiënt met borstkanker kun je een nog nauwkeurigere borstsparende operatie uitvoeren en indien nodig direct een extra marge borstweefsel weghalen. Door deze nieuwe techniek kan men sneller werken en wordt de kans op een tweede operatie veel kleiner.

KubTec te zien op Open Dag zaterdag 16 maart
Bezoekers van de Open Dag, aanstaande zaterdag 16 maart, kunnen de KubTec bekijken in de Nolet Hal in Franciscus Vlietland bij de stand van de Franciscus Borstkliniek. Kijk voor meer informatie over de Open Dag op www.franciscus.nl/opendag.

Waardevol voor opleiden
Franciscus Gasthuis & Vlietland is een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. De KubTec is ook een waardevol apparaat voor het opleiden van chirurgen en een innovatieve techniek voor het gehele operatieteam.

Voor meer informatie over de Borstkliniek zie www.franciscus.nl/borstkliniek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant