Afbeelding
Foto: Franklin Heijnen

Bakkerij Reedijk viert in 2019 zijn 100-jarig bestaan

Actueel 627 keer gelezen

We zijn bij Groot Nissewaard trots op onze lokale ondernemers en dit jaar is er een zeer heugelijke mijlpaal: Bakkerij Reedijk bestaat al een eeuw lang!

Het begon allemaal met Gerrit Reedijk, die in Geervliet een bakkerij overnam waarmee de eerste vestiging een feit was. Nu, honderd jaar en vier generaties verder, staat de 30-jarige Sandra Reedijk aan het hoofd en telt de bakkerij drie vestigingen en 21 werknemers. De keten verkoopt maar liefst 46 soorten brood. Tijdens de festiviteiten dit jaar zullen dat er wel een aantal meer worden. Klassiekers uit de begintijd zullen een tijdelijke terugkeer maken voor deze feestelijke gelegenheid. We schreven vorig jaar nog over de ietwat ongelukkige aanrijding die de bakkerij in Geervliet meemaakte, maar dit jaar lacht de toekomst de bakkerij tegemoet – en daar mag de hele regio in deelnemen!

Traditie en toekomstmuziek
Bakkerij Reedijk eert zijn traditie dit jaar op verschillende manieren, bijvoorbeeld dus door producten van honderd jaar geleden weer eens op de kaart te zetten. Met vier generaties ervaring, gaat het bakkersvak natuurlijk veel verder dan alleen goede recepten en ambacht, want de familie Reedijk staat voor ondernemerschap pur sang. En zoals elke entrepreneur weet, daar komt veel bij kijken. Dat gaat van financiën en personeel tot marketing en promotie, zoals reclame of briefpapier laten drukken bij een aanbieder als deze. Gelukkig zit het ondernemen bij Sandra helemaal in het bloed en heeft ze mooie plannen voor de zaken in Geervliet, Zuidland en Heenvliet. Want het jubileum is niet alleen reden om terug te blikken; het is ook een mooie gelegenheid om vooruit te kijken. Naast de bakkerij blijven ontwikkelen, hoopt ze ook nog eens een heuse lunchroom te openen in Geervliet. Ze probeert alvast ideeën uit met zitgelegenheid in de bakkerij en dat slaat al heel goed aan.

Zomerse workshops
Een van de activiteiten die de bakkerij zal organiseren in het teken van het jubileum is de zomerse bakworkshops. Heb je je altijd al afgevraagd hoe je een lekker Italiaans brood bakt of juist hoe je kunt bakken met zomerse smaken? Geef je dan hier op voor een van de workshops, die elk voor € 29,95 per persoon worden gehouden in Geervliet. Wie weet bak je straks net zulke lekkere broden als deze echte vakmensen!

Naast de workshops wordt er ook een speciale spaaractie aangekondigd en heeft de bakkerij nog veel meer feestelijks in petto! Houd de website van de bakker in de gaten voor het laatste nieuws en vier gezellig mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant