Sandra Reedijk met de oude eigenaren. Foto: S. Breederland.
Sandra Reedijk met de oude eigenaren. Foto: S. Breederland. Foto: S. Breederland

Bakkerij Reedijk bestaat 100 jaar!

Actueel 1.666 keer gelezen

Op dinsdag 5 maart bestaat Bakkerij Reedijk 100 jaar! Het begon in 1919 toen bakkerszoon Gerrit Reedijk een bakkerij in Geervliet overnam. Vier generaties volgden. Vandaag de dag staat bakkersdochter Sandra Reedijk (30 jaar) aan het roer van het bedrijf, dat inmiddels 22 werknemers en 3 verkooppunten telt. Door vast te houden aan de oorspronkelijke waarden van het bedrijf zal Sandra dit jaar een bijzonder jubileumjaar met haar team vieren!

Eerst een sprong in het verleden. De 25-jarige bakkerszoon Gerrit Reedijk kon een bakkerij overnemen in Geervliet. Het toenmalige pand was klein dus toen het herenhuis aan het Dorpsplein 3 vrijkwam, kocht hij dit voor ruim 5.000 gulden. Het pand werd verbouwd tot bakkerij met winkel en deze functie heeft het nog steeds. Eind jaren '50 nam zijn zoon Jaap Reedijk het stokje van hem over.
Jaap woont inmiddels ruim 85 jaar in Geervliet en heeft het wel en wee rondom de bakkerij en het leven in Geervliet beschreven in Een boekje van eigen deeg. Daarna was het Wim Reedijk die eind tachtiger jaren het bedrijf voortzette. Met zijn visie op de toekomst moderniseerde hij de bakkerij en opende nieuwe filialen: een vestiging in Heenvliet en een vestiging in Zuidland.
Na Wims vroege overlijden in 2011 besloot zijn dochter Sandra (toen 22 jaar) de bakkerij van haar vader over te nemen. Vandaag de dag zit Sandra nog altijd aan het roer van de bakkerij. Haar enorme drive en passie voor het bakkersvak zit in haar DNA. Ze zit nooit stil en werkt continu aan nieuwe plannen voor de bakkerij en de winkels. Zo heeft ze de droom om een eigen lunchroom in Geervliet te openen. Om in die richting te bewegen zijn er enkele zitplekken gecreëerd waar mensen iets kunnen eten en drinken. Ook kun je tot 8 personen een high tea reserveren waarbij het lekkers uit de bakkerij krakend vers geproefd kan worden. Tot slot gaat er deze zomer een serie inspirerende bakworkshops van start! Op de website www.bakkerijreedijk.nl vind je meer informatie hierover.
Inmiddels heeft bakkerij Reedijk 22 mensen in dienst en komen klanten van heinde en ver hun producten bij de winkels halen.
Bakkerij Reedijk is een echte Ambachtelijke bakker; ze maakt uitsluitend gebruik van verse, hoogwaardige ingrediënten en alles wordt zelf gemaakt en gebakken. Kwaliteit, kennis en service staan voorop.
Doordat vier generaties de bakkerij met deze waarden hebben voortgezet, zal in maart 2019 de bakkerij 100 jaar bestaan. Dit wordt de komende maanden uitgebreid gevierd in de winkels. Producten van 100 jaar geleden komen terug, er is een mooie spaaractie, er zijn bakworkshops en nog veel meer. Bakkerij Reedijk wil tot slot alle klanten, medewerkers, relaties en leveranciers bedanken die het 100-jarig bestaan mede mogelijk hebben gemaakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant