En zo moet het gaan worden. Foto's: Foto-OK.nl
En zo moet het gaan worden. Foto's: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl

Reconstructie Eikenlaan en omgeving officieel van start

Actueel 788 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds 11 februari wordt er al gewerkt in de Eikenlaan, maar vandaag is het officiële startsein van de reconstructie gegeven door wethouder Mijnans.

Er komt een geheel nieuwe inrichting van de Eikenlaan, Beukenlaan en Iepenlaan, die in overleg met de bewoners is bepaald.

Shared Space
Op dit moment ligt er voor De Sleutel een bussluis. Enkel automobilisten die op de parkeerplaatsen moeten zijn, mogen deze sluis in. Andere voertuigen moeten omrijden. Bij de herinrichting verdwijnt deze bussluis. Het gebied wordt een shared space gebied, waarbij de verkeerssituatie gereguleerd wordt op basis van de eigen verantwoordelijkheid van mensen. De bestrating wijkt af van de standaard bestrating, er komt een nieuwe inrit voor het autoverkeer en er wordt straatmeubilair gebruikt. Deze nieuwe vorm van openbare inrichting heeft een groot draagvlak bij bewoners, scholen en de ouders van schoolgaande kinderen.

Eikenlaan
De Eikenlaan wordt buiten het Shared Space gedeelte smaller door het realiseren van parkeerplaatsen aan beide zijden van de weg, voor het deel tussen Iepenlaan en Lindenstraat. Naast de parkeerplaatsen worden met rood asfalt de fietspaden aangegeven. De Eikenlaan tussen Beukenlaan en Hekelingseweg krijgt eveneens aan beide zijden een rood gekleurd fietspad. De grote bloembakken maken plaats voor plantvakken. Dit deel van de Eikenlaan heeft slechts aan één zijde parkeerplaatsen. De werkzaamheden in dit deel zijn inmiddels van start gegaan.

Iepenlaan
De Iepenlaan is op dit moment ingericht als een brede standaard ontsluitingsweg. Na de herinrichting is het een fietsstraat van asfalt. Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop tevens auto's zijn toegestaan. Dit autogebruik wordt echter beperkt door het karakter en de inrichting van de fietsstraat. In plaats van een standaard fietspad van tegels wordt deze fietsstraat uitgevoerd in rood
gekleurd asfalt, met in het midden van de fietsstraat een schrikstrook van natuursteenkeien.

Beukenlaan
De snelheidsbeperkende maatregelen op de Beukenlaan verdwijnen op verzoek van de bewoners. Deze maatregelen en de in- en uitrit bij het winkelcentrum maakten de weg onveiliger. De Beukenlaan wordt smaller door de parkeerplaatsen aan beide zijden en wordt ingericht als 30 km zone.

Overlast beperken
De werkzaamheden zullen een grote impact op het gebied hebben. Hoewel de aannemer overlast zo veel mogelijk wil voorkomen, zullen er tijdelijk consequenties zijn voor de bereikbaarheid. Zo rijdt buslijn 87 al een aangepaste route. De haltes op de Eikenlaan zijn vervallen; de bus rijdt via de Heemraadlaan.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

De Eikenlaan is inmiddels op de schop gegaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant