Afbeelding
Foto: PR

Duurzaamheidsactie op bedrijventerrein Harregat in Zuidland

Actueel 281 keer gelezen

De gemeente Nissewaard heeft  Stichting Stimular opdracht gegeven de bedrijven op het bedrijventerrein in Zuidland te ondersteunen bij verduurzaming. Wethouder Igor Bal bezoekt morgenochtend samen met stichting Stimular het bedrijf Buitenleven als start van de duurzaamheidactie op bedrijventerrein Harregat.

Stichting Stimular gaat tot eind maart in gesprek met de ondernemers. Naar aanleiding van de gesprekken bepaalt Stimular waaraan de grootste behoefte is bij de bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Vervolgens organiseert Stimular voor de meest gedragen maatregelen een collectieve inkoopactie, voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie.

Samenwerking
Nissewaard maakt werk van verduurzaming. Daarbij zoekt de gemeente nadrukkelijk de samenwerking met ondernemers, maatschappelijke organisaties en niet in de laatste plaats met inwoners. Er wordt bij deze actie samengewerkt met het Huis van Morgen om te zorgen dat de kennis die als is opgedaan op Halfweg-Molenwatering wordt gedeeld. Andersom moeten de ervaringen vanuit Zuidland ook meegenomen worden naar de andere bedrijfsterreinen. Deze duurzaamheidsactie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met een aantal bedrijven op het bedrijfsterrein en de provincie Zuid-Holland.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant