Lezers schrijven | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: pixabay.com

Lezers schrijven

  •   154 keer gelezen   Actueel

And now it's time for something completely different!
Wie kent de gevleugelde uitspraak nog uit de serie van Monty Python?

Ik wil het eens met u over iets anders hebben dan vervoer en mobiliteit.
Leefomgeving is het woord.

Ik ben zo'n persoon die de omgeving van zijn huis en straatje vrijhoudt van zwerfafval. En dat is voorwaar geen eenvoudige opgave in de omgeving van een gemeentelijke sportzaal en een lagere school!
Die gemeentelijke sportzaal wordt gebruikt door verschillende groepen dus je weet nooit precies wie ervan gebruikt maakt. Bij de scholen is dat een vaste groep.

We zien elke dag een keer of 2 (bij de vrije middagen) of 4 (bij een reguliere schooldag) liefhebbende ouders hun kroost ophalen. Ook zijn er zeer zelfstandige typjes bij die hun eigen weg naar de boterham weten te vinden.
En er zijn er altijd bij die in hun tas of rugzak iets lekkers hebben gekregen van papa of mama (of zelf hebben meegenomen), een blikje fris (met al of niet een megashot cafeïne en suiker) of een pakje met zo'n aangeplakt rietje. Een koek in een verpakking of iets kleins uit de trommel met "Celebrations".
Gegarandeerd dat de bewoners van ons straatje de verpakkingen terugvinden in de bosjes of gewoon op straat of bij je voordeur. (Daar staat meestal de wind op).

Ik heb geen zin om te gaan opzichteren, dus vind ik het alleen maar jammer elke keer te moeten constateren dat men het niet zo nauw neemt met zijn of haar leefomgeving.
Onlangs heb ik wel met een schoolhoofd het voor elkaar gekregen dat hij de jeugd van zijn school eens achter de hekken heeft laten zoeken naar achtergelaten puin en zwerfafval. Dat is pure winst! Applaus!
Maar eigenlijk zouden we onze lieverdjes eens aan hun verstand moeten peuteren dat ze de verpakkingen mee naar huis moeten nemen of in een gemeentelijke afvalbak moeten gooien. Er staan er genoeg in onze wijk. Bij de bushaltes bijvoorbeeld.
En ik weet haast wel zeker dat er bij elke uitgang van een school een prullenmand staat, je zou dus zeggen dat er genoeg plek is om je afval netjes te dumpen.

OK, ik weet dat het een utopie is om iedereen te overtuigen dat een schone buurt een gezelligere buurt is, en ook weet ik dat die wachtende ouders die nog roken (foei!) hun peuk/filter helaas op de grond moeten gooien wegens het ontbreken van een asbak aan het hek van de school.

O ja, en de ouders die hun kinderen ophalen met de auto? Zet bij het wachten je motor uit! Wij zitten in de stank als u bent vertrokken.
Dat doet me denken aan een opmerking die ik járen geleden kreeg van een moeder die stond te wachten met haar auto. Ik vroeg haar om de motor uit te zetten omdat het stonk.
Waarop ik de opmerking terugkreeg dat ze toevallig wel een "heel schone en zuinige auto reed". E.e.a. had niks met elkaar te maken maar dat terzijde.

Enfin, tot het moment dat iedereen overtuigd raakt blijf ik nog wel even m'n straatje schoonhouden, kleine moeite, groot plezier!

Leo Mackenbach

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>