Prijsuitreiking en expositie ZoBlits fotowedstrijd | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Twee van de drie vakjury winnaars (1e en 3e prijs) waren bij de prijsuitreiking aanwezig.
Twee van de drie vakjury winnaars (1e en 3e prijs) waren bij de prijsuitreiking aanwezig. (Foto: Foto-Ok.nl )

Prijsuitreiking en expositie ZoBlits fotowedstrijd

  •   416 keer gelezen   Actueel

Zuidland – Gistermiddag en -avond werden in Bernissesteyn de prijswinnaars bekend gemaakt van de door het nieuwe cultuurplatform ZoBlits uitgeschreven fotowedstrijd. De opdracht was om een mooie foto of fotoreeks van een plek in Nissewaard  te maken, met bijbehorend persoonlijk verhaal.

Eerste prijs winnaar werd de 54-jarige Spijkenisser Henk Panneman (op de foto in het midden) die met een tweeluik van een blik vanaf de waterkant op de Maasboulevard en een stukje ongerepte natuur nabij de Beerenplaat de vakjury overtuigde. Hij maakte de winnende foto's tijdens wandelingen met zijn hond. 'De foto's vertellen zelf hun verhaal. Dat is het misschien wel het belangrijkste criterium waarom deze foto's gewonnen hebben', aldus jurylid en fotograaf John van der Linden.

Vakjury
De tweede prijs van de vakjury ging naar een drieluik van Peter Ganzeboom waarop vogels én de nabij gelegen industrie te zien zijn. De foto's zijn in of vlakbij de polder Biert gemaakt. Derde prijs was voor Amanda van den Berg (op de foto links) voor haar minimalistische zwart-wit foto van de buitengevel van Theater de Stoep in Spijkenisse. Met dezelfde foto won de 41-jarige inwoonster van Spijkenisse al diverse internationale awards. De vakjury, bestaande uit uit fotografen Tilly Meijer, Marleen van Aerendonk en John van der Linden (op de foto rechts), schrijfsters Marlies Verhelst en Eva Moraal en grafisch vormgever Ronald Buitendijk, heeft de foto's beoordeeld op compositie, belichting, creativiteit, originaliteit, perspectief, kleurgebruik, stijl en verhaal. Eerste prijs winnaars kregen een museumjaarkaart; tweede en derde prijs was een toegangskaart voor het fotomuseum. Ook krijgen alle winnaars een afdruk van hun foto.

Publieksprijzen
Vanaf 1 december tot en met 13 januari zijn meer dan 50 foto's ingestuurd voor de ZoBlits fotowedstrijd, waaruit negen kandidaten met 14 foto's door de jury voor de finale werden geselecteerd. Vervolgens kon iedereen via de ZoBlits website stemmen op de geselecteerde foto's. Er werden bijna 600 stemmen uitgebracht. De publieksjury koos met 280 stemmen de foto van schaatsplezier op de Ring in Abbenbroek van Corrie Hollaar als winnaar uit. Tweede prijs (117 stemmen) was voor de zonsondergang in het Vogelenzangpark van Karin van Es, die die pas vorig jaar begon met fotograferen. De foto van de 16-jarige Indra van Meggelen, de jongste deelnemer, was met 112 stemmen goed voor de derde prijs van de publieksjury. Indra fotografeerde haar kat in de huiskamer als symbool voor de huiselijkheid in Nissewaard.

Reizende expositie
De publieksprijzen werden 's middags door wethouder Struijk bekend gemaakt en uitgereikt, die aansluitend in Bernissesteyn de expositie van de 14 door de jury geselecteerde foto's opende. Tot en met 27 februari hangen deze in het seniorencomplex in Zuidland, op 1 maart zijn de foto's in de De Hoeksteen in Simonshaven te bewonderen, daarna volgen het Oude Stadhuis in Geervliet, het Dorpshuis in Abbenbroek, het Gezondheidscentrum in Heenvliet en Dorpshuis Hekelingen. Van 23 mei t/m 20 juni zal de tentoonstelling ten slotte te zien zijn in het stadhuis van Spijkenisse.

Cultuurplatform ZoBlits
Met het cultuurplatform ZoBlits kunnen inwoners van Nissewaard op een originele en levendige manier kennismaken met kunst en cultuur in Nissewaard. Het platform richt zich daarbij vooral op de kernen , maar ook op Hekelingen en Spijkenisse. ZoBlits zoekt cultuurliefhebbers die nieuwe en blitse culturele activiteiten in kernen en/of wijken van Nissewaard willen bedenken en organiseren. Bewoners kunnen zelf ideeën aandragen. Met behulp van het platform wordt de bedenker van het idee gekoppeld aan anderen die willen helpe met het uitwerken en uitvoeren van het idee. Hierbij wordt geadviseerd en ondersteund door het Centrum voor de Kunsten en de gemeente Nissewaard. Meer informatie is te vinden op www.zoblits.nl.

48-uur Theaterfestival
Het volgende ZoBlits project dat op stapel staat is 48-uur theaterfestival: Met alleen wat basis ingrediënten in 48 uur tijd een theatervoorstelling maken en vervolgens opvoeren in Theater de Stoep in Spijkenisse. Dit theaterfestival vindt plaats van 6 tot en met 8 september. Meer informatie hierover is binnenkort op de website van ZoBlits te vinden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>