Afbeelding
Foto: PR

Patiënten krijgen uitleg over nieuwe mogelijkheden ‘Mijn Maasstad Ziekenhuis’ tijdens e-health week

Actueel 272 keer gelezen

Rotterdam - Met het patiëntenportaal 'Mijn Maasstad Ziekenhuis' kunnen patiënten nu ook thuis nalezen wat de dokter heeft verteld tijdens het consult.

Onderzoeksuitslagen zijn 24 uur nadat de uitslag bekend is zichtbaar voor de patiënten. Zij kunnen via e-consult een vraag stellen aan hun arts, een herhaalrecept aanvragen en informatie inzien zoals hun afspraken, allergieën, metingen en diagnoses. Kortom: met 'Mijn Maasstad Ziekenhuis' hebben patiënten digitaal toegang tot hun medische gegevens. Hiermee kunnen ze zich voorbereiden op een volgend bezoek aan het ziekenhuis. De heer Daamen is patiënt en zegt over het patiëntenportaal: "Heel handig dat ik thuis op mijn gemak de uitslagen kan bekijken. Zo kan ik deze ook zelf goed in de gaten houden." Tijdens de e-health markt van 21 januari tot en met 25 januari in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis krijgen patiënten uitleg over de nieuwe mogelijkheden van het patiëntenportaal. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve uitvindingen in de zorg.

Technologische snufjes
Op dinsdag 22 januari en donderdag 24 januari van 10.00 – 16.00 uur staan in de centrale hal van het ziekenhuis diverse kramen met 'start ups' – jonge bedrijven – om geïnteresseerde patiënten, bezoekers en medewerkers hun nieuwste technologische snufjes te laten zien en te laten uittesten. Er kan onder andere een virtual reality (VR) bril worden getest en er staat een interactieve belevenistafel. Er wordt informatie gegeven over monitoring op afstand van patiënten met een pacemaker. Patiënten en bezoekers kunnen bij de gezamenlijke stand met de TU Delft informatie krijgen over slimme monitoring van vitale functies zoals hartfrequentie.

Over 'E-health week 2019'
Met digitale ondersteuning in de zorg, e-health, krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseren het ministerie van VWS en ECP Platform voor de InformatieSamenleving van 21 tot en met 26 januari 2019 voor de derde keer de e-healthweek. In dit kader organiseert het Maasstad Ziekenhuis de e-health week.

Uit de krant

Uit de krant