Afbeelding
Foto: pixabay.com

Omwonenden kunnen meedelen in groene energie

Actueel 407 keer gelezen

Spijkenisse - Dit jaar wordt, bij voldoende deelname, het dak van sporthal Maaswijk in Spijkenisse vol gelegd met zonnepanelen en de opbrengsten hiervan worden gedeeld met de omwonenden van deze locatie.

De panelen, ongeveer 500 stuks, kunnen in totaal ongeveer 145.000 kilowattuur groene energie opbrengen. Dit is goed voor 47 huishoudens met een jaargebruik van 3.000 kWh.

Bewoners die zelf geen geschikt dak of terrein voor zonnepanelen hebben of die op hun eigen dak geen zonnepanelen willen, kunnen deelnemen aan dit project. De kosten van een zonnepaneeldeel bedraagt 300 euro. Een gemiddelde woning heeft 8 tot 10 paneeldelen nodig om de energie die ze in hun huishouden gebruiken zelf op te wekken.

De gemeente Nissewaard heeft het dak van sporthal Maaswijk ter beschikking gesteld aan de Coöperatie Voorne-Putten Energie (VPE). VPE schaft de zonnepanelen aan en zorgt voor het onderhoud en de verzekering. Deelnemers hebben het voordeel dat ze geen energiebelasting hoeven te betalen over hun eigen opgewekte energie. De besparing van een zonnepaneeldeel is ongeveer 32 euro per jaar. Daardoor verdienen ze hun aankoop in ongeveer tien jaar terug, de
coöperatie heeft inkomsten van de verkochte groene stroom. De energiebelasting teruggave geldt voor 15 jaar. 

Wie kunnen deelnemen?
De aankoop van de zonnepanelen is bedoeld voor mensen die binnen de postcoderoos rondom de sporthal Maaswijk wonen. Dit zijn de postcodes 3201, 3203, 3205, 3207 en 3172. Om deel te nemen aan dit postcoderoosproject moet u lid worden van de Coöperatie Voorne Putten Energie (VPE). U bent dan als lid mede-eigenaar van de panelen, deelt mee in de verdiensten en bepaalt samen de koers van de coöperatie. Het lidmaatschapsgeld van coöperatie VPE is 20 euro per jaar.

Meer informatie, lid worden of alvast inschrijven voor dit project kijk op www.voorneputtenenergie.nl of bel Ivo Werners, tel. (0181) 616 324.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant