Afbeelding
Foto: PR

Bijzondere Top2000-kerkdienst in de Ontmoetingskerk

Actueel 284 keer gelezen

Spijkenisse - Op zondag 20 januari  vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Ontmoetingskerk Spijkenisse. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals 'What if God was one of us', van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost, zoals 'I Wanna know what love is' van Foreigner.

Ds. Lennart van Berkel gaat voor in deze kerkdienst. Van Berkel: 'Het is alweer de derde editie in Spijkenisse en we merken dat een steeds breder publiek aangesproken wordt. Het is een bijzondere combinatie om in een kerkdienst samen te luisteren en mee te zingen met mooie nummers uit de popgeschiedenis. In een kerk als plaats van rust en bezinning en in relatie tot de de tijd gerijpte bjbelverhalen klinken nummers ineens heel anders.  Daarom wordt er in de Ontmoetingskerk te een Top2000-kerkdienst gehouden.

Op de website Top2000kerkdienst.nl vind je een overzicht van alle diensten door het hele land. Ook bestaat er voor de bezoeker de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor de algemene Top2000-kerkdienst of voor een dienst in de buurt.
Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

Het thema van de kerkdienst is "He will rock you" naar het nummer van Queen, dat ook gespeeld en gezongen wordt Medewerking wordt verleend door talentvolle muzikanten en zangers/zangeressen vanuit de kerk.

De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor bijzondere kerkdiensten als deze. De dienst begint om 19.30 uur.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant