Afbeelding
Foto: Ford
video

Geluidsonderdrukkend hondenhok biedt huisdieren een gelukkige jaarwisseling

Actueel 660 keer gelezen

Oudejaarsavond: met stralende gezichten begint het aftellen naar middernacht, waarna vuurwerk de hemel siert. De geluiden van het feestgedruis en vuurwerk kunnen echter pijnlijk zijn voor huisdieren.

Naar schatting tonen 45% van de honden tekenen van angst wanneer vuurwerk wordt afgeschoten. Dit veroorzaakt angst en tegelijk stress bij baasjes en hun familie.

Een mogelijke oplossing hiervoor is een geluidsonderdrukkend hondenhok met noise-cancelling technologie die vergelijkbaar is met de technologie die wordt gebruikt in auto's en koptelefoons. Hiermee worden gevoelige hondenoren beschermd en hoeven de huisdieren niet meer totaal afgezonderd te worden.

Inspiratie voor het hondenhok komt van de geluidsonderdrukkende technologie in de Ford Edge SUV, voor stiller reizen voor bestuurders en inzittenden. Wanneer microfoons in de auto geluid opvangen van de motor of transmissie, wordt dit via het geluidssysteem in de auto geneutraliseerd met tegengestelde geluidsgolven.

"We vroegen ons af hoe de technologieën uit onze auto's in andere situaties kunnen worden toegepast. Zou ons Active Noise Control-systeem kunnen bijdragen aan een stillere jaarwisseling voor honden? We hebben nog een paar ideeën in de pijplijn over hoe we knowhow van Ford in ons dagelijks leven kunnen inpassen", vertelt Lyn West, Brand Content Manager, Marketing Communications, Ford Europa.

Het geluidsonderdrukkende hondenhok is een prototype en de eerste in een reeks initiatieven van Ford (onder de naam Interventions), waarbij knowhow uit de auto-industrie wordt gebruikt bij het oplossen van dagelijkse problemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant