Afbeelding
Foto: PR

Vaccinatiemiddagen voor meningokokken ACWY

Actueel 335 keer gelezen

Regio - De bijna 2.000 tieners uit de regio Rotterdam Rijnmond die niet reageerden op de eerste uitnodiging voor de vaccinatie tegen meningokokken ACWY, krijgen nog in december de mogelijkheid om alsnog hun prik te halen. CJG Rijnmond organiseert hiervoor vier vaccinatiemiddagen; een in Vlaardingen, een in Hellevoetsluis en twee in Rotterdam.

Eerder dit jaar ontving de eerste groep 14-jarigen de uitnodiging om het nieuwe meningokokkenvaccin te halen. Zo'n 75 procent van hen gaf hier in de eerste ronde direct gehoor aan en bezocht een CJG-vaccinatie(mid)dag. Zij die niet kwamen, kregen dus onlangs opnieuw een uitnodiging op de deurmat.

11, 12 en 13 december
De vaccinatiemiddagen zijn op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december. De jongeren mogen zelf kiezen waar ze de prik halen. Wel vraagt het CJG in het tijdslot te komen van de maand waarin zij (in 2004) geboren zijn; deze staat vermeld op de uitnodiging en op de website van CJG Rijnmond:

  • Dinsdag 11 december CJG Vlaardingen, Burgemeester van Lierplein 5 in Vlaardingen.
  • Woensdag 12 december CJG Charlois, Zuidplein 2 in Rotterdam
  • Donderdag 13 december CJG Prins Alexander, Weegschaalhof 24 in Rotterdam
  • Donderdag 13 december CJG Hellevoetsluis, Vliet 2 in Hellevoetsluis

Wie de vaccinatie al ergens anders heeft gehaald of de prik niet wil, kan dit doorgeven aan het regiokantoor van de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma's van het RIVM. De gegevens daarvan staan op rijksvaccinatieprogramma.nl/contact. Jongeren die op deze nieuwe data echt niet kunnen, maar de vaccinatie wel willen, krijgen volgend jaar opnieuw een uitnodiging.

Meer informatie
Op de website deelditnietmetjevrienden.nl vinden jongeren meer informatie. Daar staan ook verhalen van jongeren en ouders die te maken hebben gehad met meningokokkenziekte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant