Ook Annette vindt dat er niet zo maar gekapt mag worden.
Ook Annette vindt dat er niet zo maar gekapt mag worden. Foto: M. de Haas
video

Mallebos kleurt geel

Actueel 653 keer gelezen

Spijkenisse - Staatsbosbeheer wil een groot aantal bomen kappen in het Mallebos. Een deel van de bomen heeft te kampen met essentaksterfte, de andere bomen moeten weg omdat Staatsbosbeheer wil verdunnen en verjongen.

De bomen die eind volgend jaar gekapt gaan worden, zijn voorzien van een rode stip. 

Niet iedereen is het eens met de voorgenomen kap en om dat tegengeluid duidelijk te maken,  heeft Susanne Mildrad een actie georganiseerd om samen met sympathisanten het bos in te gaan en alle gemarkeerde bomen te voorzien van een geel lint. Hierdoor wordt duidelijk hoe grootschalig de voorgenomen kap is. 'We hopen dat zowel Staatsbosbeheer en de gemeente bereid zijn om creatief mee te denken, zodat het bos zoveel mogelijk in stand wordt gehouden en de dieren die hier leven, waaronder reeën, vleermuizen en ijsvogels hun plek kunnen behouden.'

Wandelaars die voorbij kwamen tijdens het omhangen van de linten, konden over het algemeen wel begrip opbrengen voor de actie al was er ook iemand die het complete onzin vond en stelde dat de actievoerders totaal niet wisten waar ze mee bezig waren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant