René (l) en leerlingen van Scala Molenwatering zamelden al heel veel doppen in. Foto: Foto-OK.nl
René (l) en leerlingen van Scala Molenwatering zamelden al heel veel doppen in. Foto: Foto-OK.nl Foto-Ok.nl / Rene Bakker

René verzamelt heel veel doppen voor KNGF Geleidehonden

Actueel 1.149 keer gelezen

Spijkenisse – Maandag nam René Kruys, deelnemer van het activiteitencentrum DoogaanZ in Spijkenisse, een aantal plastic zakken met flessendoppen in ontvangst.

Deze werden aangeboden door leerlingen van Penta Scala Molenwatering. De 38-jarige René zamelt de doppen in voor KNGF Geleidehonden. 'De zoon van een activiteitenbegeleidster bij DoorgaanZ zamelde doppen in op school, maar toen die er mee op hield leekt het mij een goed idee om dit bij DoorgaanZ te gaan doen', vertelt René. Hij is vier dagen per week in het activiteitencentrum, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met werken op de computer. Aanvankelijk gebeurde de inzameling dus alleen bij DoorgaanZ, maar omdat René als vrijwilliger ook in de mediatheek van Scala Molenwatering werkt, werd zijn inzamelingsactie voor KNGF Geleidehonden ook bij Scala bekend. René kreeg het voor elkaar dat sinds een jaar op Scala Rietvelden ook doppen worden ingezameld. Wekelijks haalt hij er een grote boodschappentassen met doppen op, die daarna worden schoongemaakt en gesorteerd bij DoorgaanZ. Vervolgens worden deze naar het inzamelpunt in Oud-Beijerland gebracht.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant