Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Burgemeester ontbijt met scholieren van De Aanwas

Actueel 584 keer gelezen

Spijkenisse – Vijfentwintig scholieren van groep zeven van pcbs De Aanwas uit Zuidland waren vanmorgen samen met hun juffen te gast op het stadhuis om daar samen te ontbijten met burgemeester Govert Veldhuijzen. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt waaraan deze week meer dan een half miljoen basisscholieren en 275 burgemeesters meedoen.

Insteek is om met elkaar een gezond ontbijt te eten. Het Voedingscentrum en andere instanties die het schoolontbijt organiseren, proberen door middel van het ontwikkelen van lesmateriaal het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Het belang van een goede balans tussen gezond eten en voldoende bewegen staat daarbij centraal. Het Nationaal Schoolontbijt draagt dit jaar het thema 'Een feestje voor iedereen!', omdat het al jaren een feest voor de héle school is en er voor ieder wat wils op tafel staat.

Burgemeester Veldhuijzen en juffen Judith en Michelle dekten de tafels en deelden brood en gezond beleg uit tijdens dit Burgemeestersontbijt. Ondertussen mochten de scholieren vragen stellen aan de burgemeester. Met vragen als waarom is de brug zoveel in storing, waarom moet je in Spijkenisse betalen voor het parkeren en waarom worden er huizen gebouwd op een speelveldje in Zuidland, bleek een aantal kinderen daarover vooraf goed te hebben nagedacht. Nadat alle vragen beantwoord waren, kon worden begonnen met het ontbijt dat iedereen zich goed liet smaken.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant