Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Ontmoeting in park bij de Maastunnel werd platina huwelijk

Actueel 558 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde burgemeester Veldhuijzen platina bruidspaar Van der Wal-de Ridder. Zaterdag was het 70 jaar geleden dat de nu bijna 90-jarige Cor en 88-jarige Arie elkaar in Rotterdam het ja-woord gaven.

De in Huizen (N-H) geboren Arie van der Wal werd na z'n Marine opleiding gestationeerd bij de Onderzeedienst in Rotterdam. Tijdens het passagieren, met een maat wandelend door het park bij de Maastunnel, kwam hij de Rotterdamse Cornelesina tegen, die er ook een wandelingetje met een vriendin maakte. Na deze eerste ontmoeting in mei '48, kregen de twee al snel verkering. Na drie maanden werd Arie overgeplaatst naar Den Helder waar hij te horen kreeg dat hij binnenkort naar Indië zou worden uitgezonden. Cor en Arie besloten te trouwen voordat Arie in januari '49 naar Indië zou gaan. 'Eenmaal getrouwd zou ik meer gaan verdienen en dat konden we goed gebruiken', vertelt meneer Van der Wal.

Het paar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels ook vijf klein- en twee achterkleinkinderen. Hoe het hen in zeventig jaar huwelijk verging en wat de succesformule van hun al zo lange samenzijn is, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.   

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant