Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Oud-burgemeester Salet onthult poëzietegel

Actueel 405 keer gelezen

Spijkenisse – Bij de Rokade aan de Hongerlandsedijk onthulde wethouder Soeterboek vanmorgen samen met voormalig burgemeester Mirjam Salet een poëzietegel. Salet, die een groot poëzie liefhebster is, had bij haar afscheid als burgemeester de wens geuit om ergens in Nissewaard zichtbare poëzie achter te laten; wie dat wilde kon daar een bijdrage voor schenken.

Mevrouw Salet was blij verrast dat hier op grote schaal gehoor aan werd gegeven, met als resultaat dat zij vandaag de grote tegel met daarop een gedicht van de in 1902 in Spijkenisse geboren dichter Jan Campert mocht onthullen. Eerder werd bij het witte kerkje in Simonshaven ook een poëzietegel met daarop een gedicht van de in dat dorp geboren dichteres Augusta Peaux geplaatst. Mirjam Salet zocht samen met Jan Bontje en Ferdinand Fransen de op de tegels aangebrachte teksten uit.

Naast een bijdrage voor de poëzietegels werd aan de inwoners van Nissewaard ook gevraagd om bij de bibliotheek woorden in te leveren die hen deed denken aan en zij vonden passen bij de oud-burgemeester. Met deze meer dan 100 aangedragen woorden, wordt begin volgend jaar een gedicht geschreven dat buiten op De Boekenberg leesbaar zal zijn. Het gedicht zal worden geschreven door de stadsdichter of -dichteres die in 2019 zal worden benoemd. Ook zijn er plannen voor een poëzieroute door de stad.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant