De jongste leerlingen renden over het schoolplein.
De jongste leerlingen renden over het schoolplein. Foto: Foto-OK.nl

De Aanwas rent voor het goede doel

Actueel 1.680 keer gelezen

Zuidland – Vanmorgen werd op pcbs De Aanwas een sponsorloop gehouden. Alle ruim 200 leerlingen van de Zuidlandse basisschool aan de Doctor W. Dreesstraat, hadden zich vooraf laten sponsoren met een bedrag per gelopen rondje of een vast bedrag. Steeds was er één groep aan het rennen, die daarbij werd aangemoedigd door weer een andere groep en natuurlijk heel wat ouders, grootouders en broertjes en zusjes.

De kleinsten, die rondjes op het schoolplein renden, gingen als eersten van start. De grotere kinderen liepen daarna een grotere afstand om het schoolplein heen. Met deze sportieve ochtend werd geld ingezameld voor 'Het Vergeten Kind'. Een ander deel van de opbrengst, die na de herfstvakantie bekend zal worden gemaakt, komt ten goede aan een nieuwe geluidsinstallatie voor de school. Bestuur en leerkrachten van De Aanwas vinden het belangrijk dat hun leerlingen de betekenis meekrijgen van het elkaar helpen en er voor elkaar te moeten zijn. Naast deze sponsorloop doet De Aanwas ook mee aan de jaarlijkse schoenendoosactie tijdens de feestdagen.

'Het Vergeten Kind' zet zich in voor de 100.000 kinderen die in Nederland opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek zoals verslaving, verstandelijke beperking, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Deze kinderen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim de helft van de kinderen die opgroeien in zo'n multi-probleem gezin gaat het zo mis dat thuiswonen niet meer mogelijk is. 'Het Vergeten Kind' zet zich er voor in dat elk kind in Nederland zich echt kind kan voelen, goed kan ontwikkelen en mee kan doen in de maatschappij.   

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant