Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Druk bezochte informatie- en inbraakpreventieavond

Actueel 228 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond vond in het stadhuis een informatie- en inbraakpreventieavond plaats. De opkomst  voor de bijeenkomst, waarbij voor de eerste 50 bezoekers een leuke attentie klaar lag, was onverwacht hoog.

Wethouder Mijnans opende de bijeenkomst in de burgerzaal, waarna een voorlichter van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de aanwezigen vertelde over woninginbraak, babbeltrucs, woningbrand en preventie. Aan de hand van foto's die deze deskundige maakte bij een wijkschouw door de wijk Waterland, werd vervolgens besproken wat aandachts- en verbeterpunten zijn om woninginbraak te voorkomen. Ook werd een veilig wonen-quiz gespeeld en was er voorlichting door politie. Verder was er informatie over veilig en goedgekeurd hang- en sluitwerk, kon een afspraak worden gemaakt voor een gratis woning-veiligheidsscan en kon men met medewerkers van politie en gemeente in gesprek gaan over veiligheid.

Hoewel het aantal woninginbraken in Nederland na een piek in 2012 door allerlei maatregelen en voorlichting sterk is teruggelopen, vonden in 2017 nog altijd zo'n 49.000 woninginbraken plaats. Naar schatting 125.000 mensen in Nederland, met name ouderen, worden jaarlijks het slachtoffer van babbeltrucs.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant