Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Regenboogvlag in top tijdens Nationale Coming-Outdag

Actueel 384 keer gelezen

Spijkenisse -  Het is vandaag International Coming Out Day. Ter gelegenheid daarvan hees wethouder Wouter Struijk daarom vanmorgen voor het stadhuis aan de Raadhuislaan de regenboogvlag in top. 

In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober ook voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBTI+ te bevorderen. Sindsdien worden op die datum in diverse steden activiteiten georganiseerd, die gecoördineerd worden door COC Nederland.

In voorgaande jaren werd al vaker de regenboogvlag in Nissewaard gehesen, maar de gemeente behoorde tot nu toe nog niet tot de zogenaamde Regenboogsteden. Morgen komt daar echter verandering in. Dan ondertekent wethouder Struijk namens Nissewaard in Gouda, tezamen met nog een aantal andere gemeentes, het convenant Regenboogsteden en sluit daarmee aan bij de 45 andere Nederlandse gemeenten die LHBT-emancipatie verankerd hebben in hun lokale beleid. De ondertekening vindt plaats in aanwezigheid van minister Ingrid van Engelshoven van OCW.

Met de invulling van dit beleid is inmiddels in Nissewaard gestart door middel van het opstarten van de Facebookgroep LHBT Nissewaard. LHBT staat voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, en Transgender. Een ieder die dat wil kan lid worden van de Facebookgroep om zo met anderen in contact te komen en over gevoelens en geaardheid van gedachten te kunnen wisselen. Aansluitend daarop bestaat sinds kort ook de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Op iedere tweede woensdag van de maand is er tussen 19.00 en 21.00 uur voor iedereen van alle leeftijden een groepsbijeenkomst op een locatie in Spijkenisse. De eerste bijeenkomst werd inmiddels al gehouden. Via de facebookgroep is informatie te verkrijgen over waar deze LBHT+ bijeenkomsten worden gehouden

Daarnaast is er ook een LHBT+ informatiefolder gemaakt, die de komende maanden op scholen en openbare gelegenheden wordt verspreid. Meer informatie via Facebook.com/Groups/lhbt.nissewaard of postadres: postbus 25, afdeling Zorg en Samenleving, team Combinatiefuncties, t.a.v. LHBT-Nissewaard, 3200 AA Spijkenisse.  

 
 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant