De kijk en doe tentoonstelling is t/m 5 januari te zien in het Milieu Huis.
De kijk en doe tentoonstelling is t/m 5 januari te zien in het Milieu Huis. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

‘Klimaat in de straat’ tentoonstelling in de bieb

Actueel 622 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag opende wethouder Igor Bal in het Milieu Huis in Bibliotheek de Boekenberg de tentoonstelling 'Klimaat in je straat'. De tentoonstelling toont op een speelse en educatieve manier wat je allemaal zelf kan doen aan de gevolgen van klimaatverandering in je eigen huis, tuin en straat. Vandaag werd ook de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid gehouden. Niet geheel toevallig dus dat juist op deze dag de klimaat tentoonstelling werd geopend.

Samen met Jet de Jonge van het Milieu Huis goot de wethouder water over een stukje gewoon- en een met sedum begroeid dak, om zo te laten zien dat deze laatste het regenwater veel langer kan vasthouden en tegelijkertijd een uitstekende isolatie is. Bezoekers kunnen bij de tentoonstelling nog veel meer goede en soms heel eenvoudig uitvoerbare duurzaamheidsideeën op doen. Doormiddel van rijk geïllustreerde informatieborden over onder andere planten, dieren, klimaatverandering, geveltuintjes, hoe zuinig om te gaan met zoet water, groene daken en voor vogels aantrekkelijke hagen wordt een goed beeld gegeven van wat er allemaal mogelijk is om zelf mee te helpen aan het verbeteren van het 'Klimaat in je straat'. Ook kunnen spelletjes en quizzen worden gespeeld op een van de schermen die staan opgesteld, zijn er andere doe-dingen en kan er worden geknutseld.

Alle basisscholen in Nissewaard zijn geïnformeerd en uitgenodigd om zich in te schrijven voor de aan de tentoonstelling gekoppelde les activiteit die bedoeld is voor leerlingen van groep zeven en acht. De tentoonstelling werd samengesteld door duurzaamheidscentrum 'de Papaver' uit Delft en is tot en met zaterdag 5 januari te bezichtigen in het Milieu Huis op de eerste etage van de bibliotheek; dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant