Afbeelding
Foto: Facebook SDA

Dorpshuis Abbenbroek ontvangt € 35.000 van het Oranje Fonds

Actueel 552 keer gelezen

Abbenbroek - De Stichting Dorpshuis Abbenbroek ontvangt een bijdrage van € 35.000 van het Oranje Fonds voor de herinrichting van het Dorpshuis in de dorpskern van Abbenbroek. De multifunctionele accommodatie is een ontmoetingsplek in het dorp en biedt ruimte voor allerlei sociale, culturele en sportieve activiteiten.   

Als multifunctionele accommodatie biedt het dorpshuis ruimte aan een verschillende gebruikers en bezoekers. Om de ontmoetingsplek optimaal aan te laten sluiten op de behoeften van de diverse gebruikersgroepen richt de stichting zich, na de renovatie door de gemeente Nissewaard, op de inrichting van het pand. De grootse renovatie is inmiddels in volle gang om het pand uit 1979 weer geschikt te maken voor de toekomst. Dankzij de langdurige huurovereenkomst met de gemeente is het mogelijk om de exploitatie op een economisch duurzame wijze in te zetten. De gewenste inrichting vormt daarbij een essentiële voorwaarde voor het toekomstig gebruik.

De activiteiten worden georganiseerd voor en door betrokken bewoners en hebben als doel om mensen met elkaar in contact te brengen. Een brede programmering van activiteiten gaat eenzaamheid tegen en zorgt voor meer samenhang in de omgeving. Om multifunctioneel gebruik te kunnen faciliteren zijn in het dorpshuis o.a. de volgende functies ingepast: een ontmoetingsruimte, een keuken, een grote (sport/theater) zaal, een les- of vergaderruimte, bibliotheek, een opslagruimte en kleedruimtes. De stichting kiest er dan ook bewust voor te investeren in meubilair als stoelen, tafels en kapstokken die geschikt zijn voor intensief gebruik.

Alle initiatieven worden georganiseerd voor en door vrijwilligers en worden in nauwe samenwerking met de gebruikers opgezet, mede dankzij die betrokkenheid en inzet ligt realisatie van de plannen binnen handbereik. Er spreekt een zeker trots uit dat veel partijen het enthousiasme delen en het belang zien om een voorziening als het dorpshuis met elkaar opnieuw leven in te blazen en te behouden voor de toekomst. Het initiatief kan naast de bijdrage van het Oranje Fonds rekenen op steun van onder andere het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Dr. CJ. Vaillantfonds, DeltaPORT Donatiefonds, stichting Aelwijn Florisz en de G. Ph. Verhagen-stichting.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant