Afbeelding
Archieffoto: Wilma Schout

Veiligheidsmarkt in het centrum van Spijkenisse

Actueel 352 keer gelezen

Spijkenisse - In het centrum van Spijkenisse kunt u zaterdag 13 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen op de veiligheidsmarkt. Op het plein aan de Uitstraat en in de overdekte centrumpassage (ingang tussen C&A en Miss Etam) kunt u terecht voor informatie over veilig wonen en leven, ook in uw eigen buurt. Burgemeester Veldhuijzen opent de markt om 11.00 uur.

Nu de winterperiode weer aanbreekt, en het lang donker is, start ook het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeente. In deze periode wordt extra aandacht besteed aan maatregelen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen. De politie is aanwezig en geeft u tips om uw woning te beveiligen. Een aantal vrijwilligers van Buurtpreventie laat zien wat hun rol is in de wijk; u kunt zich ook bij hen direct aanmelden als nieuwe vrijwilliger. Ervaart u overlast in uw buurt en is dit niet bespreekbaar met de veroorzakers? Dan kan Buurtbemiddeling een goede stap zijn. De medewerkers kunnen u uitleggen hoe buurtbemiddeling werkt.

Burgernet staat met een eigen informatietent op het plein. De brandweer is aanwezig met een brandweerbus. De BOA's van de gemeente graveren gratis uw fiets en de combinatiefunctionarissen van de gemeente verloten een barbecue voor een buurt. Uiteraard is ook het jongerenwerk (JOZ) aanwezig. Op het plein staat tenslotte ook de dierenambulance van Dieren4You. Kinderen kunnen geschminkt worden in het overdekte winkelcentrum. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant