[Uw lokale ondernemer] Delikaas | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Foto-Ok.nl
Uw lokale ondernemer

Delikaas

  •   228 keer gelezen   Actueel

Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke kaas

Spijkenisse – Deze maand bestaat Delikaas 20 jaar. Dat houdt in dat u als klant begin november profiteert van allerlei feestaanbiedingen.

Delikaas ontstond omdat Marijke Klein op het winkelcentrum in Maaswijk een kaaswinkel miste. 'Je had er een slagerij, een bakker en een groenteman maar geen kaas of noten.' Dat gemis stimuleerde Marijke om zich in kaas te verdiepen. Toen de mogelijkheid zich voordeed een winkelruimte te huren, was Delikaas een feit.

Boerenkaas
Het assortiment omvat ruim 60 soorten Hollandse kaas in diverse varianten, zoals Noord Hollandse kaas, Beemsterkaas, boerenkaas en diverse soorten geitenkaas. De 30+- en 35+ kazen zijn zeer goed van smaak en ook de boerenkaas zoutarm (max. 1% zout) wordt zeer gewaardeerd. De grote boerenkazen die bij de ingang liggen, trekken alle aandacht naar zich toe. 'Het zijn echte boerenkazen', vertelt Marijke. 'Gemaakt van rauwe melk en afkomstig van de boerderij.' Puur ambachtelijk en dat proeft u. De boerenkaas wordt vooral gewaardeerd door liefhebbers van wat pittigere kaas.

Buitenlandse kazen
Uiteraard ontbreken ook de buitenlandse kazen niet, maar behalve Brie, Roquefort en Port Salut, treft u weinig bekende kazen aan. Marijke wil zich graag onderscheiden van een supermarkt door andere en qua smaak betere producten te verkopen. 'Ik heb een assortiment dat voortdurend in beweging is.' Heeft Delikaas een Italiaanse week, dan vindt u er diverse Italiaanse kazen terwijl tijdens de Franse maand, de Franse kazen de boventoon voeren. Allemaal geproefd door Marijke, want de kaas moet wel in het assortiment passen. En uiteraard heeft ieder seizoen zijn eigen specifieke kaas. Zo vindt u nu bij Delikaas de Stilton (die goed past bij port) en de Vacherin Mont d'Or, die met een lepeltje gegeten wordt.

Noten
Behalve kaas verkoopt Marijke ook noten, olijven en 20 soorten olijfolie en azijn. De noten zijn zowel rauw als gebrand verkrijgbaar. Het branden van de noten gebeurt bij Delikaas zelf, zodat u altijd vers gebrande noten heeft.

Ambachtelijke bonbons
Liefhebbers van zoete lekkernijen komen ook aan hun trekken bij Delikaas. Marijke verkoopt ambachtelijke bonbons, die met de hand worden gemaakt. Ieder seizoen heeft zijn bijbehorende chocolaatjes. Zo liggen er nu allerlei herfstfiguren in de winkel en vanaf 1 november doen Sinterklaas en de Kerstman hun intrede.

Cadeau-artikelen
Heeft u een verjaardag of wilt u iemand bedanken maar heeft u geen zin in de standaard bos bloemen? Neem dan eens een kijkje bij Delikaas. Er zijn leuke cadeauartikelen verkrijgbaar, waaronder keramiek. En sinds kort is er ook karamel verkrijgbaar, met allerlei toevoegingen. Deze karamels worden ambachtelijk gemaakt door een bedrijfje uit Zuidland.

Delikaas
Winkelcentrum Maaswijk
Hadewijchplaats 36
3207 KG  Spijkenisse
0181-636926
www.delikaas.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>