Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
Uw lokale ondernemer

Dierenkliniek de Perzikgaard

Actueel 1.381 keer gelezen

Aandacht voor preventie

Spijkenisse – Op de Perzikgaard in Spijkenisse vindt u de gelijknamige dierenkliniek. Deze dierenartsenpraktijk is al sinds 1984 op dit adres gevestigd. In dat jaar studeerde namelijk Rob Schell af als dierenarts en startte hij zijn eigen praktijk.

Sinds januari 2016 heeft zoon Niels, die in 2012 afgestudeerd is, de kliniek overgenomen en geniet Rob van zijn pensioen. Al komt hij indien dat nodig is, wel over.

Preventie
Een jaar geleden heeft Niels het huisdierenzorgplan geïntroduceerd. 'De gedachte achter dit plan is een soort abonnement te bieden met betrekking tot preventieve zorg. De cliënten betalen een vast bedrag per maand en hebben daarvoor tweemaal per jaar recht op controle van hun huisdier. Ook de vaccinatie van het dier zit in het zorgplan en een jaar ontwormen en vlooien- en tekenbestrijding.' Het voordeel van dit zorgplan is dat u voor alle andere diensten en producten van de dierenkliniek 10% korting krijgt.  Het huisdierenzorgplan is er voor honden, katten en konijnen en er is veel belangstelling voor. 'Mensen zijn toch wel preventief bezig, en zo weten ze dat ze goede en betrouwbare producten gebruiken en ze kunnen de kosten spreiden.'

Orthopedische zorg
Door het volgen van verschillende cursussen is het aanbod van orthopedische operaties uitgebreid. Zo is het nu onder andere mogelijk om een TTA operatie uit te voeren, waardoor een gescheurde kruisband bij een hond vervangen wordt.

Als vanouds
Voor het overige is er voor de cliënten vrijwel niets veranderd. Met vier dierenartsen, zeven assistenten, twee behandel­kamers en een zeer uitgebreide operatie­kamer, die van alle gemakken is voorzien, is uw huisdier hier in goede handen. Inmiddels zijn ook de voorbereiding gestart voor de verbouwing van de praktijk. Het is de bedoeling om een lift te plaatsen, waardoor een nog betere service verleend kan worden.

Veel onderzoeken kunnen in de eigen praktijk gedaan worden. Uitslagen zijn hierdoor snel beschikbaar. Een enkele keer moet er een beroep gedaan worden op een extern laboratorium. Hiervoor moet u dan in het kader van de privacywetgeving wel toestemming geven.

Gambi Cats
Zowel Rob als Niels zetten zich in voor de stichting Gambi Cats. De stichting zorgt in Gambia voor sterilisatie van honden en katten die zich rond het strand en de hotels ophouden. Als er niks gedaan wordt, is er sprake van enorme overlast voor hotelgasten. De Gambianen zagen geen andere oplossing dan de dieren te vergiftigen of te verdrinken. Door de inzet van de stichting is de overlast een stuk verminderd.

Dierenkliniek de Perzikgaard
Perzikgaard 1
3206AL Spijkenisse
0181-632711
www.perzikgaard.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant