Afbeelding
Foto: PR

[Uw lokale ondernemer} De Maas Dienstverlening

Actueel 372 keer gelezen

Financieel op eigen benen staan

Spijkenisse – Het financiële huishoudboekje op orde houden is best lastig. Er komt zoveel op je af dat je wel eens het overzicht kwijtraakt. Er ontstaat een betalingsachterstand die bij sommigen van kwaad tot erger gaat en er geen uitweg meer lijkt te zijn.

Komt u er zelf niet uit, wacht dan niet tot de deurwaarder bij u op de stoep staat, maar schakel hulp in. De Maas Dienstverlening kan u helpen uw financiën weer in balans te brengen. De medewerkers weten alles over toeslagen, kwijtschelding en het juist vaststellen van de beslagvrije voet. "Er heerst een enorm taboe op financiën waardoor er vaak geen of te laat hulp gezocht wordt. Mensen weten niet hoe de problemen opgelost moeten worden. Soms schamen ze zich er ook wel voor dat het zover is gekomen." Het is overigens een misverstand dat alleen mensen met een uitkering te maken krijgen met schulden. "Je kunt je werk kwijtraken, waardoor je je uitgavenpatroon moet aanpassen maar we hebben ook te maken met mensen waarvan de partner is overleden, ouderen waar sprake is van financieel misbruik. En jongeren hebben ook niet altijd in de gaten waar hun geld blijft." Het grootste gedeelte van de cliënten komt via instanties als gemeente en maatschappelijk werk. Slechts 20% meldt zich persoonlijk aan, al dan niet op advies van familie. "Mensen openen de post niet meer, gaan niet meer naar feestjes. Maar als de post niet geopend wordt, gaat het fout. Sommigen durven de deur niet eens meer open te doen als er aangebeld wordt, uit angst dat er een deurwaarder op de stoep staat." Bij De Maas Dienstverlening kijken ze er niet meer van op dat er vuilniszakken met ongeopende post op een tafel leeggegooid worden. "Wij schrijven alle schuldeisers aan om inzicht te krijgen in de problematiek, maar ook andere financiële instanties zoals Eneco benaderen wij zodat die post bij ons binnenkomt. Dat brengt al veel rust bij de client. " Wilt u balans brengen in uw inkomen en uitgaven, heeft u schulden of bent u niet in staat de financiën te beheren dan kan De Maas Dienstverlening met behulp van verschillende diensten zoals beschermingsbewind, budgetbeheer of budgetcoaching ondersteuning bieden. Speciaal voor ouderen bestaat de ouderenadministratie waarbij u hulp krijgt bij het doen van uw administratie. De kosten zijn afhankelijk van uw inkomen. In sommige gevallen is er recht op een tegemoetkoming vanuit de bijzondere bijstand via de gemeente.

De Maas Dienstverlening is aangesloten bij de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI) en Stichting Financieel Toezicht Inkomensbeheer ( FTI).

Heeft u vragen of stelt u een persoonlijke toelichting op prijs? Wilt u uzelf of iemand anders aanmelden? Bel gerust, de medewerkers van De Maas Dienstverlening staan u graag te woord.

De Maas Dienstverlening
Postbus 63
3200 AB Spijkenisse
0181-356911
www.demaasdienstverlening.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant