Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
Uw lokale ondernemer

Trimsalon Mercedes

Actueel 2.186 keer gelezen

Goede vachtverzorging is belangrijk

Zuidland – Mercedes Daenen liep al een tijdje rond met het idee voor zichzelf te beginnen, maar ze wist nog niet precies hoe ze het vorm moest geven. Tot ze met de hond van haar moeder naar de trimsalon ging. Ze mocht meekijken tijdens de behandeling en dit was wat ze zocht. Dit kon ze thuis doen.

In 2007 startte Mercedes met haar opleiding bij Trimschool Nederland, waarbij ze in Spijkenisse stage liep. Nadat ze in 2009 haar diploma had gehaald, werd de schuur van haar woning omgebouwd tot trimsalon, maar omdat ze het tijdens haar stage ook prima naar haar zin had in Spijkenisse, besloot ze haar tijd tussen de twee locaties te verdelen.

Van klein tot middelgroot
"Ik vind het leuk om met dieren te werken", geeft Mercedes aan. "En mensen zijn blij als ze hun hond weer op komen halen." Overigens is het wel zo dat Mercedes besloten heeft om alleen met kleine tot middelgrote honden te werken. Die krijgen wel een volledige was, knip en droogbeurt.

Vachtverzorging is belangrijk
"Vachtverzorging is belangrijk. Helaas vergeten mensen dat wel eens." De vacht beschermt een hond tegen warmte en kou. "Als de vacht gaat klitten, raakt het zijn beschermde werking kwijt. Daarom is het belangrijk om de vacht goed te onderhouden." U hoeft overigens niet iedere week bij Mercedes langs te komen. Zelf goed borstelen helpt al heel veel. En komt u er niet uit, dan is Mercedes altijd bereid om u met uw eigen spullen te leren hoe u de vacht van uw hond kunt verzorgen.

Ieder vachttype de juiste behandeling
"Er zijn veel verschillende vachttypen en ieder type heeft weer een andere behandeling nodig." Sommige rassen hebben een dubbele vacht, anderen een enkele vacht. En bij de dubbele vachten zitten kortharige en langharige rassen. "Een Labrador heeft een dubbele vacht, maar omdat hij kortharig is denken mensen vaak dat je de vacht niet hoeft te verzorgen." Niets is minder waar, want net als bij mensen moet ook bij de hond een borstel door het haar gehaald worden. Ook zijn er kroesvachten, zoals bij de Poedel. Die verhaart niet, maar heeft wel verzorging nodig. Ook zijn er pluk vachten. "Een hond showklaar maken doe ik niet". Mercedes wil ook wel uitleggen waarom: "Iemand die met een hond naar de shows gaat, moet in principe de hond iedere week op de trimtafel zetten. Dat is voor de meeste mensen financieel niet op te brengen."

Nagelverzorging
Naast de verzorging van de vacht van uw hond, is het ook belangrijk dat de nagels van de hond op tijd geknipt worden om problemen te voorkomen. Daarvoor kunt u ook bij Mercedes terecht. Heeft u vragen, neem gerust contact op.

Trimsalon Mercedes
Stationsweg 18
3214 VK Zuidland
06-48314225
www.trimsalon-mercedes.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant