[Uw lokale ondernemer] Praktijk Waterland | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Foto-Ok.nl
Uw lokale ondernemer

Praktijk Waterland

  •   185 keer gelezen   Actueel

Multidisciplinaire praktijk

Spijkenisse/Heenvliet - Rinus Vonk is al bijna 40 jaar werkzaam als fysiotherapeut in Spijkenisse. Sinds 1985 is hij eigenaar van Praktijk Waterland, inmiddels een praktijk met twee locaties: Spijkenisse en Heenvliet.

Aandacht voor chronische patiënten
"We zaten eerst bij de apotheek op de Schouw, maar groeiden uit ons jasje. Toen deze ruimte, waar eerst een notaris zat, vrij kwam hebben we de kans aangegrepen om verder te groeien. We wilden niet een traditionele praktijk hebben, maar ook aandacht geven aan de chronische patiënten."  Naast de traditionele fysiotherapeut, beschikt Praktijk Waterland ook over een ergotherapeut, een oefentherapeut, een diëtist, een osteopaat, een stresscoach etc. "We zijn een multifunctionele praktijk met een breed team."

Twee locaties
Een paar jaar geleden is Rinus zich gaan oriënteren op de regio en op een centrale plek, in Heenvliet, is de tweede locatie van Praktijk Waterland te vinden. Hier is er veel aandacht voor de patiënten met chronische klachten, zoals fibromyalgie.  "Chronische klachten vragen vaak om een multidisciplinaire aanpak." De praktijk in Heenvliet beschikt over een floatingcabine en is een van de weinige praktijken in Nederland waar nieuwe apparatuur uitgetest wordt. Zo staat hier de occiflex, een innovatief apparaat voor de behandeling van nekklachten. "Whiplash patiënten kunnen met dit apparaat sneller revalideren."

Open dagen Spijkenisse
In de praktijk is andullatietherapie mogelijk. Een speciaal ontwikkeld matras verlicht pijnklachten door middel van trillingen.  Ook wordt er gebruik gemaakt van de OriGENE, een apparaat dat speciaal ontwikkeld is voor lage rugklachten. Op 12, 13 en 14 oktober kunt u in Spijkenisse kennismaken met andullatietherapie en ook uw rug in beeld laten brengen. Voor dat laatste is het handig om telefonisch een afspraak te maken ter voorkoming van lange wachttijden. U bent op 12 oktober welkom tussen 16.00 en 20.00 uur, op 13 en 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur.

Voorkom stress
In de huidige stressvolle maatschappij is het voorkomen van stress belangrijk. Dat kan met behulp van de stresscoach, die aan de praktijk verbonden is. U kunt zelf met haar een afspraak maken, maar ook bedrijven kunnen haar preventief inschakelen. "Er is geen vaste aanpak", legt Mea van der Reest uit. " Er wordt gekeken naar wat prioriteit heeft en vervolgens worden verschillende methodes gecombineerd, waarbij je onder meer kunt denken aan het trainen van de ademhaling."

Lotgenotengroepen
Binnen de praktijk zijn er ook diverse groepen ontstaan van lotgenoten, die het prettig vinden om samen, onder begeleiding van een therapeut te trainen. Zo is er een COPD groep, een onco groep en start er binnenkort een fbiromyalgiegroep.

Kijk gerust eens op de website voor het grote scala aan mogelijkheden bij Praktijk Waterland.

Praktijk Waterland-Spijkenisse
Vlinderveen 500
3205 EN Spijkenisse
0181-635269
www.praktijk-waterland.nl

Praktijk Waterland-Heenvliet
Hugo van Voorneweg 45
3218 VE Heenvliet
0181-635269
www.praktijk-waterlandheenvliet.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>